Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

“Okuma Yazma Seferberliği” başlıyor

“Okuma Yazma Seferberliği” başlıyor

Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren okuma ve yazma konusunda yaşanan eksikliğimizi kapatmak amacıyla çeşitli kampanyalar hayata geçirildi. “Haydi kızlar okula” ve “Ana kız okula” kampanyaları ile okula çeşitli nedenlerle gitmeyen vatandaşlarımız okuma ve yazmanın mutluluğunu doyasıya yaşadılar.

Özellikle kız çocuklarının okula gitmeleri ve eğitim görmelerini amaçlayan bu kampanyalar ile binlerce vatandaşımız okuma yazmanın doyumsuz mutluluğunu yudum yudum yaşadılar. Şimdi de ulusal bir televizyonda  yaptığı hemen hemen her programda okuma yazma bilmenin önemine vurgu yapan Müge Anlı 4 Ocak tarihinde yayınlanan programında okuma yazma seferliği başlattı.

Şimdiye kadar yaptığı programlarla faili meçhul ölümleri ve kayıp vatandaşlarımızı arayarak gerçek bir gazetecilik örneğini gösteren Müge Anlı’nın bu anlamlı kampanyasına, kendisinin yaptığı canlı yayına bağlanarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve muhterem eşi Emine Erdoğan’da destek verdiler.

21. yüzyıla girdiğimiz ve modern teknolojinin bizleri büyülemeye başladığı günümüzde hala okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için başlatılan bu kampanyayı hepimiz desteklemeliyiz. Böylesine sosyal bir kampanyaya imza atan Müge Anlı’yı ve ekibini de kutlamadan geçemeyeceğim.

2023 hedefine doğru emin adımlarla ve önemli projelerle ilerleyen ülkemiz insanlarını düşünerek başlatılan bu kampanyaya, belediyeler ve halk eğitim merkezleri de büyük destek vermelidir. Kampanya ile bir çok vatandaşımızın karanlık dünyasının aydınlanacağına ve hayata bakış açılarının değişeceğine yürekten inanıyorum.

Okuma ve yazma bilmemeleri nedeniyle hayatlarında bir çok zorluklar yaşayan, yaşamları zorlaşan, neye imza attıklarını bilmeden imzalayan vatandaşlarımız, bu kampanya sayesinde artık Türkiye Cumhuriyeti’nin bilinçli vatandaşları olacağına inanıyorum. Böylesine güzel kampanyayı hayata geçiren Müge Anlı ve ekibini bir kere daha kutlarım.

Yazımı Hazreti Mevlana’nın cahillikle ilgili şu çok anlamlı sözü ile bitirmek isterim.“Cahille sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline”.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR