Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

"Meram için ne yapılsa azdır”

"Meram için ne yapılsa azdır”

Başarılı olmanın yanı sıra iz bırakacak işler yapmak öyle herkesin harcı değildir. İz bırakacak işler yapmak için cesur olacaksın, işi bileceksin, söylenenlere kulak asmayacaksın, doğru bildiğin yolda emin  adımlarla yürüyeceksin, sağlam bir ekibe sahip olacaksın ve tuttuğunu koparaksın.

Meram için örnek bir başkanlık sergileyen Fatma Toru, belki de bir çok erkek belediye başkanının cesaret edemediği büyük ve kapsamlı bir kentsel dönüşüm için çalışmalara başladı. Her mülk sahibinden ayrı bir ses çıkmasına rağmen onlarla anlaşarak Şükran Mahallesi’nde büyük bir değişim için kolları sıvadı.

Meram için ne yapılsa azdır diyerek başlayarak hizmet için elinden geldiğini yapmaya başladı. Nitekim göreve geldiği günden bu yana Meram’a giden insanlar buraya bir “hanım başkan” elinin değdiğini rahatlıkla görmektedir.

Başkan Fatma Toru ve başarılı ekibi, örnek çalışmalara imza atmaya başladı. Özellikle kentsel dönüşüm için “Meram için doğru olanı yapacağım” diyerek büyük bir iş yükünün altına girdi. Çalışmaları sırasında zaman zaman şikayet edildi, vatandaşlarca protesto edildi hatta kentsel dönüşüme engel olmak isteyenler çıktı.

Ancak dün basın mensupları ile birlikte Şükran Mahallesi kentsel dönüşüm alanında kısa bir gezi yaparken dönüşüm konusunda ne kadar haklı olduğu bir kere daha ortaya çıktı. İlgisizlikten dökülmeye başlayan binalar yıkılmaya başlandı bile. Yerine tarihi doku dikkate alınarak 2, 3 ve en fazla 4 katlı binaların yapılacağını söyleyerek güzel bir yerleşim alanının Konya’ya kazandırılacağı müjdesini verdi.

Meram İlçesinin alt yapısından tutunda, çevre, sosyal konut, yeni iş alanları, park ve yeşil alanları yatırımlarına ek olarak kentsel dönüşüm alanında da örnek olacağının ilk sinyalini vermiş oldu. Türkiye’de ilk olarak bu kadar geniş bir alanda kentsel dönüşüme imza atması da kendisinin Meram’a iz bırakacağının en güzel kanıtıdır.

Mutlaka Meram için geçmiş belediye başkanları da güzel yatırımlar ve hizmetler yapmışlardır. Kendilerine Konya olarak şükranlarımızı sunarız. Ancak kentsel dönüşüm başlı başına bir olaydır. Buna herkes cesaret edemez. Başkan Fatma Toru ve ekibinin  buna cesaret göstermesi bile Konya ve Meram sevdaları ile ölçülebilir.

Çok kısa bir zaman içerisinde yapılan yıkımların yerine sosyal, çevreci, yatay ve kaliteli binaların yükselmesi ile birlikte Meram’ın ve aynı zamanda da Konya’nın çehresi değişecektir. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve ekibine şükran borçluyuz. Kendilerine başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR