Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Demokrasi nöbetlerine devam

Demokrasi nöbetlerine devam

15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana şehrimizde de  Mevlana Meydanı’nda gerçekleşen demokrasi nöbetleri çok önemlidir. Türk halkı demokrasisine ve milli iradesine ne kadar bağlı olduğunu göstermektedir. Halk üzerine düşeni fazlası ile yapmaktadır. Şimdi demokrasiyi laik cumhuriyet temelli yapılandırmak ve taçlandırmak gerekmektedir.

Yaşanan acı tecrübe göstermiştir ki, kangren olan kolu kesip atmak gerekir. Aksi takdirde zaman yayacak olursanız veya daha sonra kullanmak üzere halının altına süpürecek olursanız, buradaki çöpler zaman içerisinde kokacaktır. Kokan bu çöpler de insanları çok fena rahatsız edecektir.

Demokrasi nöbetleri sinsice pusuda bekleyen hainlerin bir şey yapacakları zaman iki kere düşünmeleri gerektiğini onlara hatırlatmaktadır. Demokrasi nöbetlerinde ikinci bir emre kadar safları gevşetmemek, aksine daha da sıklaştırmak gerekmektedir. Yapılacak bir gevşeme karşısında düşmanın uyumadığını aksine zaman kolladığını görebiliriz. Buna meydan vermemek için nöbete devam.

Demokrasi nöbetlerinde siyasi fark gözetmemeksizin bir olmak önemlidir. Zaten nöbetlerde değişik siyasi görüşten insanları bir arada görmek hepimizi sevindiriyor. Konu vatan olunca her siyasi görüşten insanlar bir arada ve tek bir ideal olan demokrasi için eylem yapmaktadır.

 Cemaat-AK Parti-Cumhurbaşkanı arasındaki bir kavga olarak değerlendirilmemesi gereken bu girişimin, başka partiler iktidarda olsa dahi, bugünlerde olmasa bile önümüzdeki zaman diliminde mutlaka gerçekleşmesi gereken bir planlama olduğunu görmemiz gerekiyor. Bunun işaretlerini zaten görüyor ve biliyorduk.

O nedenle; rejim değişikliğini hedefleyen bu girişimi, bundan sonra denenmesi mümkün bu tür girişimlerin engellenmesinin tek ilacı, adresi; parlamenter demokratik rejimdir, Laik Cumhuriyettir. Demokrasi güçlerinin buluşması gereken son nokta, son adres budur. Nöbet, yürüyüş ve miting ruhunun buluşması gereken bu adrese varmak için bundan daha iyi bir zemin bir daha olmayabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR