Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Çiftçilerin Recep Konuk ısrarı

Çiftçilerin Recep Konuk ısrarı

Sadece Konya’nın değil ülkemizinde en önemli kuruluşlarından biri olan Konya Pancar Ekicileri PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk’un yeni dönemde adaylığını koymayacağını açıklaması sonucu, Konya ve Karaman çiftçileri adeta ayaklandı.

 

Başkanlığa geldiğinden bu yana yaptığı yatırımlar ile hem kooperatife üye olan 55 bin çiftçinin parasını çok iyi değerlendiren ve hem de istihdama büyük katkılar sağlayan Recep Konuk’un bu kararına karşı çıkan çiftçiler, O’nun tekrar aday olması için var güçleriyle çalışıyorlar.

 

Geçtiğimiz gün Konya Şeker Fabrikasında bir araya gelen çiftçiler, Recep Konuk’u kararından vazgeçirmek için büyük çaba sarf ettiler. PANKOBİRLİK’in  Recep konuk ile birlikte atağa geçtiğini, çiftçiyi en iyi anlayan kişinin Başkan Konuk olduğunu söyleyen çiftçiler, bir çok duygusal sahnelere de sebep oldular.

 

Yarın yapılacak olan 65. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu’nu gerekirse boykot ederek ileri bir tarihe ertelenmesini sağlayacaklarını söyleyen çiftçiler, genel kurul öncesi Recep Konuk’un aday olması için var güçleri ile çalışacaklarını açıkca deklare ettiler.

 

 

Bu arada, Recep Konuk’un aday olmayacağını açıkladığı genel kurul öncesi bazı isimlerin PANKOBİRLİK başkanlığı için çalışmalar başlattığı da sızan haberler arasında. PANKOBİRLİK genel başkanlığı için Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mevlüt Mülayım’ın,Konya Ziraat Mühendisleri Odası eski başkanı Özkan Taşpınar’ın,Karatay Ziraat Odası eski Başkanı Lütfi Topbaş’ın ve siyaset ve iş dünyasının sevilen ismi Ali Akbaş’ın adları geçmektedir.

 

Yarın yapılacak olan PANKOBİRLİK genel kurulu öncesinde Recep Konuk’un aday olmama konusundaki ısrarının  devam etmesi halinde genel kurulun ileri bir tarihe ertelenmesi mümkün. Konya ve Karaman çiftçileri erteleme ile kazanacakları süre içerisinde Recep Konuk’u kararından vazgeçirebilmek için çalışacaklar. Sonucu yarın hep birlikte göreceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR