Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bakanlık isteğimizi sıcak tutmalıyız

Bakanlık isteğimizi sıcak tutmalıyız

Ak  Parti iktidarda 15 yılını doldurdu. 15 yıl içerisinde çok büyük gelişmelere ve atılımlara neden olan Ak parti hükümetlerinin bir yenisi daha geçtiğimiz günlerde kuruldu. Yeni açıklanan hükümette Konyalı bir bakan aradık yalnız maalesef  göremedik.

 

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı ve Sami Güçlü’nün bakanlığı dışında bu 15 sene içerisinde başka bakanlık alan milletvekilimiz olmadı. Oysa Konya 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana Ak Parti’nin kalesi konumunu hemen her seçim ve referandumda korudu.

 

Her zaman Ak Parti’ye ülke ortalamasının üzerinde oy veren Konyalılar, bu seferde bu isteklerini ötelemek zorunda kaldılar. Son seçimlerin ardından Konya milletvekili Ahmet Sorgun’un genel başkan yardımcılığı görevi bizi ne kadar sevindirdi ise son hükümette Konyalı bakan olmaması da bizi o kadar üzdü.

 

Ak Parti’ye her zaman büyük destek veren Konya, bu büyük desteğine rağmen yine kabine de yer bulamaması çok çeşitli incelenebilir. Konya için her zaman övgüyle bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’ya bir bakanlık vermemesi konusunda biraz da kendimizi sorgulamamız gerekir diye düşünüyorum.

 

Bir kere bakanlık isteğimizi hiçbir zaman yüksek sesle dile getirmedik. Konya STK’ları, odaları ve kamuoyu ile birlikte coşkulu bir istekle bakanlık isteğini duyuramadı. Eskilerin dediği bir söz akla geliyor hemen “ağlamayana meme vermezler” diye.

 

Ahmet Sorgun’un Genel Başkan Yardımcılığı ile epeyce bir süre daha yetineceğiz gibi. Halbuki bir bakanlığın Konya’ya verilmesi ile Konya’nın talihi değişebilir. Çünkü bakanlar seçildikleri illere kabinedeki diğer bakan arkadaşlarının desteğiyle önemli yatırımlar kazandırabilir. Bir Lütfi Elvan gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız.

 

Hemşehrimiz Lütfi Elvan zamanında  ulaşım konusunda çok büyük yatırımları hayata geçirdik ve bunlar hala devam etmektedir. Ahmet Sorgun’un katkıları ile de bazı önemli desteklere sahip oluyorsak ta, illaki bakanlık olması bambaşka bir şey.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR