Merve Çetin

Merve Çetin

Memleket yanıyor!

Memleket yanıyor!

Kıymetli okurlar; herkese selamlar, saygılar…

Malumunuz olduğu üzere yaz aylarının gelmesi ile birlikte yine orman yangını haberleri içimizi yaktı. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden yangın haberleri geldi.

Yangınların çıkış nedenleri araştırılırken, hemen herkesin aklına öncelikle 2 seçenek geliyor. Birincisi sıcak havaların etkisi ikincisi ise birileri tarafından kasıtlı olarak yakılması...

Eğer bu yangınlar kasıtlı ve bilinçli bir şekilde çıkarılıyorsa, yangın çıkaranlar cehennemin de kapısını aralamıştır. Niye? Hem memleketin ciğerlerine zarar veriyorlar hem de ormanlarda yaşayan canlıların hayatına kast ediyorlar.

Yangın söndürme uçakları yeterli mi, yetersiz mi? Bu da bir tartışma konusu. Buna girmeyeceğim ama yangın söndürmek için çalışan görevlilerin insanüstü bir mücadele verdiklerini söyleyebilirim.

Öte yandan yangın söndürme hususunda yetkililere hesap sorulması gerekiyorsa, bunun bir müddet ertelenmesi gerektiğine inanıyorum. Her şeyin bir zamanı var. Öncelikle yaraların sarılması gerekir. O zamana kadar herkes aklından geçenleri bir süreliğine sustursun…

Orman yangınları ile ilgili olarak değinilmesi gereken bir başka husus; ormanlara karşı da sorumluluğumuzun bilincinde olmamız gerekiyor. Nitekim tüm canlıların yaşayabilmesi için muhtaç olan hava ve suyun temel kaynağı ormandır. Milli servetimize sahip çıkalım.

Esenlikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi
SON YAZILAR