Mehmet Gündoğdu

Mehmet Gündoğdu

ÖĞRETMENEVİ’NE LİG TV GELEBİLİR Mİ?

ÖĞRETMENEVİ’NE LİG TV GELEBİLİR Mİ?

Öğretmenler maç izlemekte dertliler. Çalışan ve emekli birçok öğretmenin oturup sohbet ettiği, konuşup kaynaştığı, oyun oynadığı, gazete okuduğu Öğretmenevlerine yeni düzenlemeler geldi. Bunlar konumuz dışında. Ancak maç hastası öğretmenlerin Konya Öğretmenevi ve ASO’dan bazı istekleri var. Bu yazıda bu istekleri dile getirmeye çalışacağım. Öğretmenler tamamen iyi niyete dayalı olan bu isteklerini Konya Öğretmenevi ve ASO yönetimine duyursalar da istekleri şimdilik kabul edilmiş değil.

Bir öğretmen 2013 yılı Mart ayında Başbakanlık İletişim Merkezi’ne yazılı başvuruda bulunarak; Öğretmenevinde LİG TV’den maç izlemek istediklerini, bunun karşılığı olarak öğretmen ve yakınlarından 2TL, diğer vatandaşlardan ise 4TL alındığını; para vermeyene maç seyrettirilmediği konusunda şikâyet duyurusunda bulunur. Bu şikâyet ve bilgilendirmeye yanıt gelir, yazışmalar yapılır. Ancak öğretmenler LİG TV’ den yine maç izleyemez.

Konya Öğretmenevi ve ASO yönetimi; kurumun kendi yağıyla kavrulmaya çalıştığını, 2012 yılında yapılan denetimde zarar eden bir kurum durumunda olduğu ve ilgili yönergeye göre kapatılması gerektiği konusunda Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir yazı ile bilgi verir.

Bazı öğretmenler tarafından LİG TV’de maç izlemenin bedelinin kuruma yıllık 12.000 TL’na mal olacağı ve Konya Öğretmen evi ve ASO yönetiminin bu parayı vermeye yanaşmadığı iddia edilmektedir.

Öğretmenevi’nde maç izlemek isteyen öğretmenler ise LİG TV’den maç izlettiren kahvehane ya da benzeri yerlerde maç izlemek istemediklerini ve maç sırasında yapılan çirkin tezahüratlardan, küfürlerden dolayı aile bireyleriyle birlikte maç izleyemediklerini dile getiriyorlar. Ayrıca verilen hizmetlerde zaman- zaman aksamalar olduğu da söyleniyor.

Hiçbir kurumun muhasebecisi değiliz, müfettişi değiliz.  Dolayısıyla Konya Öğretmenevi ve ASO’nun zarar edip etmediğini de bilemeyiz. Zarar edebilir kâr edebilir. Kurum gerçekten zarar etse bile eskiden olduğu gibi öğretmenlere ve yakınlarına hatta dışarıdan gelen vatandaşlara normal bir para karşılığı LİG TV’den maç izlettirilse kurumun zararının bir kısmı belki karşılanabilir. Böylece maç hastası öğretmenler de şurada burada uygun olmayan yerlerde maç izlemekten kurtulurlar.

Benden söylemesi. Elçiye zeval olmaz derler ya benim bu yazım da öyle oldu. Umarım ilgililer bu konuda kayıtsız kalmazlar ve maç hastası öğretmenlerin bu iyi niyetli isteklerini göz ardı etmezler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Gündoğdu Arşivi
SON YAZILAR