Mehmet Gündoğdu

Mehmet Gündoğdu

KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK!

KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK!

Devlet yeni vergilerin hazırlığı içinde bulunuyormuş. “Vergilerden bıktık” falan demeyin sakın. Çünkü bu vergiler sizlerden değil de başka birilerinden alınacak. Haydi, iyisiniz yine size şimdilik fazladan bir vergi çıkmıyor. Şimdilik üstünüze binen vergilerle idare etmeye çalışın! Siz “Yarabbi buna da şükür” diye sevinip gülümserken, sizlerle ilgisi olmayan yeni vergi tasarısını anlatayım da bu kez şaşkınlıktan kahkahalar atın! Eminim ki Karadeniz fıkraları bile sizi bu kadar güldürmeyecek.

Devlet yasadışı ve kayıt dışı fuhuş yapanlardan, kaçakçılık gibi suç işleyenlerden vergi almaya hazırlanıyormuş. Hani yumurta vergisi, ibişlik vergisi, kellik vergisi, kılıbıklık vergisi diye fıkra var ya… Bu da öyledir. Şimdi kayıt dışı fuhuşla kayıt dışı kaçakçılıkta neymiş diye soracaksınız ki bunu bana sormayın. Siz en iyisi devletin bir akillisine sorun. Hatta sorarken şunu da unutmayın: Muhabbet tellallarından da vergi alınacak mı? Mafya babalarıyla, kaçakçılık işlerine bulaşan işadamlarından falan da vergi alınacak mı?  Uyuşturucu ve beyaz kadın ticareti ya da organ mafyacılığı yasal sayılmıyorsa devlet bunlardan da vergi alsın. Yani bugün dünya yarın ahret kimsenin kimseye hakkı geçmesin! Yıllardır vergi adaleti diye yazıp duruyoruz ya fırsat bu fırsat yeni vergi taslağı üzerine çalışılırken mutlaka bu konular da ele alınsın!

Vergisiz devlet olur mu? Sen, ben, bizim oğlan vergi vermezse devlet çarkı döner mi? Dönmesine dönmez de; devlet bu kayıt dışılığın hesabını kitabını nasıl tutacak? Fahişelerle kaçakçıların boyunlarına birer yazar kasa takıp önce iş sonra fiş”i zorunlu hale mi getirecek? Ve her yapılan kayıt dışı ya da yasa dışı işin arkasından yasadışı iş yapan vatandaş vergi dairesine gidip “Efendim ben bu gün şu kadar liralık yasadışı ya da kayıt dışı iş yaptım. Bunlar da fişlerim faturalarım. Lütfen bu yasa dışı kazancımın vergisini hesaplayıverin” mi diyecek? Yasal yollarla para kazananların çoğundan devlet vergi alamıyor ki; yasadışı iş yapan fahişeyle kaçakçıdan alsın.

Devlete bir soru: Fahişenin fuhuş yaptığını hangi belge ya da ölçüye göre ortaya koyacaksınız? Şikâyet olmadıkça zina zaten serbest değil mi? Bir erkekle bir kadını bir odada fuhuş yaparken yakaladınız “Biz imam nikâhlı evliyiz, fuhuş falan yapmıyoruz.” Derlerse o zaman ne yapacaksınız? Ya gönül rızası ile nikâhsız yaşayanlar için ne yapmayı düşünürsünüz? Yeni vergi tasarısının içine böyle ince konuları da maddeleştirin ki her yasa maddesi yoruma açık olmayıp ayan beyan şeffaf olsun!

Ne gülüyorsunuz ki? Bir daha AKP ye şöyle böyle demeyin; bakın oturup ağlanacak durumlarda bile sizi güldürebiliyor! “Hâşâ huzurdan” kel başa şimşir tarak!

YAZARLA İLETİŞİM GSM. 05053214840

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Gündoğdu Arşivi
SON YAZILAR