Mehmet Gündoğdu

Mehmet Gündoğdu

CENNET - CİNNET

CENNET - CİNNET

“Cennete girmek isteyenlerin cehenneme çevirdikleri bir dünyada yaşıyoruz.”

Ortadoğu’da insanlık adına, bütün dinler adına, özellikle İslam adına çok acı verici olaylar yaşanmakta. İnsanlık 21. Yüzyılda ileriye dönük bir evrim geçirmeye hazırlanıyorken evrim yasaları zorlanarak ters döndürüldüğünden, uygarlık dediğimiz şey; henüz barbarlıktan öteye geçemedi. Ha, ilk çağda çiğ et yiyenler; ha, 21. Yüzyılda insan ciğerini söküp yiyenler.

Ortadoğu’da herkes eline silah almış “Allahû ekber” diyerek, İslam devleti, mezhep devleti diyerek birbirinin canına kıyıyor. Dökülen bu kanlar sanki Allah’a adanmış adak kurbanlarının kanları! Öyle olmasa her eline silah alan Allah’ı bu kanlı cinayetlerin içine katmazdı. Aynı dinden olanlar neyi paylaşamıyorlar? Herkes cennete gitmek istiyor ama ortalık kan gölüne döndürülmüş. Cenneti araç yapıp insanlara cinnet yaşatan vahşi canlılar, yırtıcı canavarlar var. Ne yazık ki, milyonlarca yıldır insanlık yerinde sayıyor. 

Kuran’ın Bakara suresi 62. Ayetinde inanan herkesin cennete gideceği duyuruluyor. “Kuşkusuz ki inananlar; Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sabiiler’den Allah’a ve ahret gününe inanıp yararlı iş yapanların sevapları rablerinin katındadır. Onlar için hiç korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir.” Görülüyor ki Allah ve ahret inancı olan ve de kötülük yapmayan herkese cennetin kapıları açılmış. Üstelik din ayrımı yapmadan inanan her iyi kişi için cennet muştulanırken, bu kanlı cinayetler; din ve mezhep kavgasına dönüştürülüyor. Arap sermayesi ile emperyalist batının çıkarları İslam’ı oyun hamuruna çevirip Müslümanları birbirine düşürdükçe ve İslam dünyası uyumayı sürdürdükçe bu işler işte böyle olacak.

Aslında kavga, yeni sınırlar ve petrol üzerinedir. Böl parçala, yönet ve paylaş taktiğini kuranlar; bu oyunları Ortadoğu ülkelerinde ve Türkiye’de sahneye koyuyorlar. Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta ve Türkiye’de yaşananlar da bu oyunların acı sahneleridir. Bu oyunlar Büyük Ortadoğu Projesi için sahne konulmuştur, bu yüzden insan kanı sel olup akmaktadır

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Gündoğdu Arşivi
SON YAZILAR