Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı

Bugün sizlere yufkadan hazırlanan lezzetli bir kebap tarifi vereceğim. Hazırlanışı oldukça pratik olan sultan kebabını çay saatlerinde ve akşam yemeklerinde sizlerde hazırlayabilirsiniz. Yufkanın arasında bezelyeli patlıcan ile içerisindeki tavuk göğsü ile harika bir tarif. Günlerde arkadaşlarınıza ve ailenize de hazırlayabileceğiniz sultan kebabı tarifini bizler çok beğendik denemeyen varsa denemelerini ısrarla tavsiye ediyoruz.

Malzemeler

2 adet yufka

400 g tavuk göğsü

400 g tavuk pirzola

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)

1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye

1 adet patlıcan

Pul biber

Kekik

Karabiber

Tuz

Beşamel sos için:

1,5 yemek kaşığı un

 1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

 Tuz

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin. Tavukları kuşbaşı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin. Kapağını kapatarak 4-5 dakika kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar. Beşamel sos için tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun, üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Küçük bir kaseye 4'e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kâseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin, sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Afiyet olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR