Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Şipşak Tatlı

Şipşak Tatlı

Merhaba sevgili okurlarım yine güzel bir haftada  sizlerle birlikteyiz. Bu hafta Havvanurla Helal Sofram da aniden gelen misafirlerinize ya da evdeki malzemelerle kısa sürede bir anda yapacağınız bir tatlı tarifi vereceğim.

Malzemeler

2 yumurta

2 su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

1 çorba kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı kakao

 2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması için;

2,5 su bardağı süt

Yarım su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı un 1 paket vanilin

Yarım poşet toz şanti

Yapılışı;

Yumurta ve şeker çırpalım ardından süt ve sıvıyağı ekleyelim. Un ayarını kendinize göre ayarlayın. Ben 2 su bardağı kullandım. Göz kararı önemli, ne çok sulu ne çok katı olmalı. Sırasıyla un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim. Tavayı önceden ısıtalım. Kesinlikle yağlamayalım. Her birini ufak birer kepçe olacak şekilde dökelim. Ocağın altını iyice kısalım. Hamurun kendiliğinden yayılması bekleyelim. 1 dakika kadar sonra üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca çevirmeden tavadan alalım. Diğer tarafı pişirmeyelim, zaten sıcaklığıyla pişmiş oluyor. Henüz sıcakken hemen şekil verelim. İstediğiniz şekli verebilirsiniz ben bu şekilde yaptım sizde  aynısını da yapabilirsiniz. Ayrıca ben krep tavasını tercih ediyorum. Ama illa krep tavasında yapacaksınız diye bir kural yok önemli olan teflon tava olması. Krema için şanti ve vanilin hariç fokurdayana dek pişirelim. Ocaktan alıp toz krem şanti ve vanilini ekleyerek iyice çırpalım. Sıkma poşetine alıp, şekil verip muz dilimleri koyduğumuz pankeklerin üzerlerine sıkalım.

Hepinize şimdiden afiyet olsun. Haftaya görüşmek dileğiyle hoşça kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR