Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Supangle

Supangle

Yeni bir haftadan herkese merhaba. Umarım güzel bir haftayı geride bırakmışsınızdır. Baharın esintileriyle yavaş yavaş yaza doğru yaklaşıyoruz. Ama geçen hafta sanki kış geri geldi ve ben sizlere kışın yemeyi daha çok sevdiğim supanglee tarifi vereceğim. Bu tatlıyı sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.  Supanglee yapması da yemesi de eğlenceli hafif bir sütlü tatlı.  Umarım yemelere doyamadığınız bir tatlı olur.

Malzemeler

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı kakao

6 yemek kaşığı şeker

1 litre süt

2 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı

100 gr çikolata

1 paket vanilya

1 su bardağı buzlu su

HAZIRLANIŞI

Tencereye un, kakao ve şekeri ekleyip karıştırın. Süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice çırpın. Kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağı, çikolata ve vanilyayı ekleyin. 15 dakika boyunca ara ara karıştırarak supanglenin fazla sıcaklığının gitmesini sağlayın. 200 mililitrelik su bardağına alabildiği kadar buz ekleyin. Üzerini su ile tamamlayın. Bu bol buzlu suyu supanglenin üzerine döküp karıştırın. Buzlu suyun sebebi: Supangleyi çabuk soğutup üzerinin kabuk bağlamasına engel olmaktır. Soğuyan supangleyi bardak veya kaselere boşaltıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirmenizi tavsiye ederim. Zamanınız yoksa hiç bekletmeden de servis edebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun. Haftaya görüşmek üzere sağlık ve esenlikle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR