Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Saray Helvası

Saray Helvası

Merhaba sevgili okurlar. Sizinle beraber olmanın mutluluk verici olduğunu belirtmek istiyorum. Sadece 4 malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz, yapımı çok basit, yemesi güzel bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler

3 su bardağı un

Yarım çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

Yapılışı

Tencereye 3 su bardağı un koyup ocağın en kısık ayarında 20-25 dakika unu yakmadan ve rengini döndürmeden kavuralım. (Un iyi kavrulmazsa helvanın tadı güzel olmaz) Kavrulan unun içine yarım çay bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı eritip ekleyelim. Yağı ekledikten sonra kavurmaya devam edelim. Tencerenin kısık ateşte olmasına dikkat edelim. Son olarak 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket vanilya ekleyelim ve 2-3 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim.  Helvayı yaymak için en küçük tepsinizi ya da borcamınızı kullanabilirsiniz. Tepsinin altına yağlı kağıt serip helvayı dökelim. Önce kaşıkla ardından bardakla düzleştirebilirsiniz. Hiç beklemeden kare olarak kesip dolapta 4-5 saat dinlendirelim. Dolaptan çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile kaplayalım. Helvalarımız hazır olmuş olacak. Günlerce tazeliğini koruyor, daha sonra dolaba koymanıza gerek yok. Oda ısısında durabilir. Hepinize şimdiden afiyet olsun. İyi haftalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi