Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Profiterol

Profiterol

Bu hafta ismini herkesin bil­diği tadını da çok sevdiği profiterol tatlısı yapaca­ğız. Evde yapabilmenin keyfine varacağınız bu tarifi dene­menizi tavsiye ederim.

HAMURU İÇİN;

1 su bardağı su

100 gr. margarin veya tereyağı 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 adet yumurta KREMASI İÇİN;

3 su bardağı süt 2 adet yumurta sarısı 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

1 su bardağından 2 parmak ek­sik mısır nişastası (60 gr.) 1 paket vanilya

tatlı kasığı tereyağı

SOSU İÇİN;

750 mİ süt (4 su bardağına yakın) Yarım su bardağı toz şeker

tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (35 gr.)

2 yemek kaşığı kakao (40 gr.)

1 paket vanilya 80 gr. sütlü çikolata 1 tatlı kasığı tereyağ KREMANIN HAZIRLANIŞI;

Tüm malzemeyi bir kap içinde çırpın. Süzgeçten geçirerek ten­cereye dökün ve ocakta devamlı karıştırarak kaynamasını ve kıvam almasını sağlayın. Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve üzerini streçleyin. Tamamen soğuduğunda mikser­den geçirin. Kremayı bir sıkma torbasına doldurun veya kaşıkla da bu işlemi yapabilirsiniz. 10 dakika ılındıktan sonra içine tereyağını ek­leyip karıştırın ve tekrar streçleyip oda ısısına gelmesini bekleyin. ÇİKOLATALI SOSUN YAPILIŞI; Tencerede tereyağ ve çikolata ha­riç tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. Kıvam alınca kenara alıp içine tere­yağ ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Arada bir karıştırarak soğutun.

HAMURUN HAZIRLANMASI;

Tencerede su, tereyağı, tuz ve şeker kaynatın. Hiç beklemeden unu ilave edip karıştırın, hemen hamur haline gelecektir. Kısık ateşte 3 dakika bo­yunca kaşık ile eze eze hamuru pişirin. Direk bir kaba boşaltarak mikser ile çırpın. Elinizi yakmıyorsa içine teker teker yumurtaları kırın ve vanilyayı ekleyin iyice yedirin. Sık­ma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı şekilde küçük küçük sıkın. 160 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırını asla açmayın açtığınız anda söne­cektik camdan kontrol edin iyice piştiğine eminseniz bir tane usulca alıp bıçakla keserek içini kontrol edin. Fırını kapatıp 30 dakika kadar içinde tutun. Sonra çıkarın. PROFİTEROLÜN

TAMAMLANMASI;

Her şey hazır sadece birleştirme kaldı. Kremayı sıkma torbasına dol­durun profiterollerin altından dele­rek kremayı içeri gönderin. Servis kasesine profiterolleri dizin ve üzerine çikolatalı sostan gezdirin. Herkese mutlu haftalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR