Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Piliç Topkapı

Piliç Topkapı

Yapılışı

Öncelikle soğanı, fıstığı ve pirinci sırayla kavuruyoruz. Baharatlarını ekleyip suyunu döküyoruz. Sonra dövülmüş tavukları bir kaseye dışa sarkacak şekilde koyuyoruz. İçini doldurup kenarlarını kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve salçalı yağlı sosla pişiriyoruz. Osmanlı mutfağının gözdesi, saray yemeği piliç topkapıyı tüm ayrıntılarıyla, püf noktası ve lezzet sırlarını vererek anlattık. Tavuk yemekleri arasında bambaşka bir yere sahip. İç pilavla doldurulan piliç topkapı ister Ramazan sofralarına ister yeni yılı karşılarken yılbaşına özel yemek tarifi olarak hazırlayabilirsiniz. Yapması meşakatli gibi gözükse de bazı önemli noktalara dikkat ederseniz, kolay bir temek olduğunu fark edersiniz. Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi