Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Milföylü Tatlı

Milföylü Tatlı

Bu hafta sizlere milföyden kolayca yapabileceğiniz nefis bir tatlı tarifi vereceğim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

KREMANIN TARİFİ

»1 yemek kaşığı un

»1 yemek kaşığı nişasta

»4 yemek kaşığı toz şeker

»1 paket vanilya

»2,5 su bardağı süt

»1 yumurta sarısı

»1 paket toz krem şanti

YAPILIŞI

Bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun. Bir çırpıcı vasıtasıyla malzemeleri harmanlayın.

Daha sonra sütü eklerken bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle çırpın ki malzemeler içerisinde topaklanma yapmasın.

Ardından yumurta sarısını da ekleyip dağıtın ve ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Ocaktan aldığınız krema ılıyınca toz krem şantiyi de ekleyip mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın. Daha sonra milföy hamurunun içine krema koyup sarın.

Hamura şekil vermek için çatal yardımıyla üzerini çizebilirsiniz. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tatlınız soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun. Haftaya görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

milfoy-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi