Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Köz Biber Çorbası

Merhaba sevgili okurlar.  Mutlu günler diliyorum. Bağışıklık sistemimizin ne kadar önemli olduğunu anladığımız bu dönemlerde bağışıklığımızı yüksek tutacak bir tarif vermek istiyorum.  

MALZEMELER;

2 tane közlenmiş kırmızı biber

1,5 yemek kaşığı un

6 su bardağı su

1 çay bardağı süt

Sıvı yağ

Üzeri için;

Kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI;

Tencereye 1,5 yemek kaşığı unu alarak kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.2 adet közlenip doğranmış kırmızı biber,2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip karıştıralım. Ardından 6 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Pişen çorbamızı blender ile iyice ezelim.1 çay bardağı sütü ilave edip kaynamaya bırakalım. Çorbamızı ocaktan aldıktan sonra yeteri kadar tuz ilave edip karıştıralım. İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendesi ile servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Sağlıklı güzel günlerde buluşmak dileğiyle hoşça kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar