Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Kırma Börek

Kırma Börek

Herkese hayırlı bayramlar sevgili okurlar. Hayırlısıyla bayrama kavuştuk tabii buruk bir bayram. Yine büyüklerimize gidemediği­miz ellerini öpemediğimiz sevdiklerimize kavuşamadığımız buruk bir bayram. Biz de ailemizle güzel bir bayram geçirebilmek için elimizden geleni yapacağız artık. Bay­ram kahvaltısı kalabalıkta tabi ki daha güzel olur ama bizde ailemizle güzel bir kahvaltı yapalım. Size güzel ve basit bir börek tarifi vermek istiyorum. O zaman tarife geçelim.

Malzemeler Sosu için:

1,5 su bardağı yoğurt (300 g) 1/2 su bardağı krema (100 mİ) 2 adet yumurta İç harcı için:

1 su bardağı lor peyniri (200 g) 2/3 su bardağı tulum peyniri (120 g) (isteğe göre sert tuzlu peynir)

Diğer malzemeler:

4 adet hazır yufka 1 adet yumurta sarısı

Yapılısı

Yufkalara sosu bolca dökmeyi ihmal et­meyin. Verilen malzemeler iki adet 30x20 boyutlarında dikdörtgen borcam veya bir adet büyük boy 40x40 fırın tepsisi içindir. Kullanacağınız fınn kalıbına göre malze­meleri artırıp azaltabilirsiniz. Yufkalardan birini tezgahın üzerine açın. Sosu üzerine yayın. İyice çekmesi için birkaç sefer daha sos dökün. Sonra peynirleri bolca olacak şekilde serpiştirin. Ardından yufkanın kenarından tutarak ittirin. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Tüm yufkalar bitinceye kadar bu aşamaları tekrarlayın. Kalan sosa bir yumurta sarısı kırıp karıştırın ve üzerine döküp güzelce yayın. Bol soslu olması bu börek için önemli. Dilerseniz susam veya çörek otu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. Herkese, hayırlı, sağlıklı ve huzurlu bayramlar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi