Kalburabastı
Merhaba sevgili okurlar, yeni bir tarifle yine sizlerle birlikteyiz. Kar yağmasıyla mutlu olduk. Arabaşı vakti geldi artık haftaya güzel bir Arabaşı hamuru ve çorbasını yapalım inşallah. Ama bu hafta bence kışa daha çok uygun bir tatlı kalburabastının tarifini vereceğim. Kıyır kıyır güzel bir tarif biz ailecek severek tüketiyoruz. Sizin de beğeneceğinize inanıyorum. Haftaya görüşmek üzere hoşça kalın.
MALZEMELER:
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
ŞERBETİ İÇİN:
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Birkaç damla limon
ARASI İÇİN:
Fıstık, ceviz ve fındık size kalmış ne tercih ederseniz.
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verecek herhangi bir şeyin üstünde açıp içine ceviz veya fıstıklarla dolduralım. Birleştirdiğimiz yer altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirelim.170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 5 dakika soğuyunca soğuk şerbeti dökelim, 15 dakika bekledikten sonra tatlımız hazır. Afiyet olsun.