Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Fırın sütlaç

“Sütten çıkınca bütün kaşıklar aktır. Önemli olan içinden çıktığın sütü ak bırakmaktır” diyerek yazıma güzel bir sözle başlamak istedim .

Çünkü bu hafta sizlere çocuklarımın özellikle oğlum Agah’ın çok sevdiği, son tabak kalınca kapışarak yedikleri fırın sütlaç tarifi vermek istiyorum. Umarım sizde beğenirsiniz .

İnşallah bizim evde olduğu gibi sizde de kapışarak yiyeceğiniz bir tatlı olur.

Malzemeler;

1 litre süt

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı şeker

(İsteğe bağlı damla sakızı  veya vanilya ilave edebilirsiniz. Pastane sütlacı gibi oluyor )

Yapılışı ;

Öncelikle pirincimizi 2 su bardağı suyla haşlıyoruz. Sonra kaynayan sütümüzü ilave ediyoruz. Kıvam alana kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz . Sonra şekeri ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.  Isıya dayanaklı fırın kabına  koyup tepsiye diziyoruz.  Tepsiye kapların yarısına gelecek şekilde su ekliyoruz ve yüksek ısıda yüzü kızarana kadar fırınlıyoruz. İsteğe göre ister sıcak ister soğuk tüketebiliriz. Şimdiden afiyet olsun. Bol muhabbetli güzel sofralar da kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar