Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Borcamda köstebek pasta

Borcamda köstebek pasta

Malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 vanilya

1 buçuk su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

2-3 yemek kaşığı damla çikolata

Arasına 3-4tane muz

Keki Islatın 1 buçuk su bardağı süt

Kreması için

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

4 Yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı tereyağı

İsteğe bağlı bir parça beyaz çikolata

Yapılışı

Oda sıcaklığında 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yarım su bardağı oda sıcaklığında sütü ilave edin. Sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu üzerine ekleyerek karıştırın. Karışımın üzerine dökün mikserin en düşük ayarında çırpın.  Unu ekleyince kek hamurunu söndürmeyin. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın, pişip soğuduktan sonra bıçakla bir parmak eninde kalacak şekilde kesin. Dilerseniz kaşıkla içini çıkarın, içini oyun. 1 buçuk su bardağı sütle ıslatın. Kremanın yarısını kekin üzerine dökün. Üzerine muzları dizin. Kalan kremaya damla çikolata ekleyin üzerine dökün. Üzerinden çıkardığınız keki rondoda çekin. Kekin üzerini her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Elinizle bastırın, üç dört saat buzdolabında bekletin.  Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi