Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Arap tava

Arap tava

Kıyma ve sebzelerin bir araya geldiği şüphesiz en lezzetli fırın yemeklerinden biri ile sizlerleyiz: Arap tava! İştah açan görüntüsü ile ana yemeklerinizin yıldızı olacak, pratikliği ile sık sık yapmak isteyeceğiniz nefis bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER

600 gr kıyma

4-5 adet patates

1 adet soğan

3 adet kırmızı biber

6 adet yeşil biber

3 adet domates (büyükse 2 adet)

5 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

2 tatlı kaşığı tuz

1,5 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

2 su bardağı soğuk su

HAZIRLANIŞI

Öncelikle sebzelerimizi doğrayarak tarife başlayalım. Bir sebze bıçağı yardımıyla 3 adet kırmızı biberi küp küp doğrayalım. Daha sonra fırına göndereceğimiz tepsiye alalım.

6 adet yeşil biberi de yine küçük küçük keselim. 1 adet soğanı yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayalım.

Bir soyacak yardımıyla patateslerin kabuklarını ince bir şekilde soyalım ve ardından küp küp doğrayalım. Domateslerin kabuklarını da yine soyacak yardımıyla soyalım.

Kullandığım domatesler küçük olduğu için 3 tane kullandım. Domatesin boyutuna göre 2 adet de yeterli olacaktır. Ayrıca küçük bir not domatesler için tırtıklı bıçak kullanırsanız çok daha rahat bir şekilde doğrayabilirsiniz.

7.5 diş sarımsağın kabuklarını soyarak yine doğrayalım. Fırın tepsisine 600 gram kıymayı ve üzerine sarımsakları ilave edelim.

Kırmızı toz biber, pul biber, kimyon, karabiber, tuz, domates salçası, biber salçası, zeytinyağı ve soğuk suyu ekleyerek bütün malzemeleri güzelce karıştıralım.

Ardından üzerlerine bastırarak düzeltelim.

Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 1 saat boyunca pişirelim.

Üzeri güzelce kızaran, içi sulu sulu, bol sebzeli Arap tavası servise hazır.

Bu nefis tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR