Fatih Özer

Fatih Özer

Vefa Vefa Vefa

Vefa Vefa Vefa

Birisi size bir iyilik yaptığında, o bir sebeptir. hakikatte size Allah iyilik yapmıştır o kişi vasıtasıyla. Allah kullarına vefayı emreder. iyiliğe iyilikle karşılık vermeyi emreder. Size iyilik yapana da, onu vesile kılan Allah'a da teşekkür etmek müminliğin gereğidir. Size iyilik yapana teşekkür etmek yerine nankör davranarak Allah'a şükredemezsiniz. Eğer Allah'a şükrediyorsanız, Allahın iyiliği size gönderdiği kişiye de teşekkür etmeniz gerekir. Zira bir kalp Allaha vefasız ise kula da vefasızdır, kula vefasız ise Allaha da vefasızdır. Allah şükretmeyen kulundan nimeti keser. Bununla ilgili ayetler de hadisler de vardır. Öyle ise, size iyilik yapana vefa göstermiyorsanız, bu Allaha da şükretmemeyi netice verdiğinden, o nimeti iyiliği kaybedersiniz. Anlatmaya çalıştığım budur. Umarım bu izahtan sonra anlam bozukluğu kalmamıştır zihninizde..

Dostlarım, yüce Allahın dininin temeli vefadır. Allahın nimetlerine karşı vefa.. O nimetlerin bize ulaşmasına vesile olanlara karşı vefa... Takdir, teşekkür, saygı, iyilikle karşılık vermektir. İnsan iyilik gördüklerine kötülük ediyorsa, gemisini düze çıkardıktan sonra, kendisini hayata tutunduranlara sırtını dönüyorsa, o perişan olacak. Bir gün çıktığı yerden indirilecek ve ihanet ettiği o insanlara bakacak yüzü olmayacaktır. Allah kendisine karşı nankörlüğü şiddetle cezalandırır. Ama kuluna karşı nankörlüğü de hoş görmez, Allah için yapılan iyiliğe nefis ve şeytan hesabına yapılan ihanetin bedelini ödetir. Allah bize bu vefayı versin ve bizi vefalı insanlarla dost eylesin, vefasız insanların dostluğundan da düşmanlığından da sakındırsın.

Yani Vefa hayatımızın en temel şartlarından birisi olmalı. Ekmek gibi su gibi hava gibi... Birisine iyilik yapmanız sizin yüceliğiniz değil anlasana ey insanoğlu. Onu seni vesile kılana rıza diye hesap kutuna at lazım olur vakti zamanı geldiğinde.

Bir gün birisi düşer. Düşmek derken tabi ki ekonomik anlamda. O kişinin yemek yedirdiği destek olduğu kişiler telefonuna bile bakmaz olurlar. Olsun der içten içe ağlar ama ben bu kışı atlatırım ama sobama odun yemeğime katık muhabbetime dost selamıma yaren olamayanlar Vefa kelimesini yalandan da olsa alamayacaklar ağızlarına der.

Vefa vefa vefa dostlar.

Selam ve muhabbetle ey okur.

Bu yazıyı Şaban DOĞRU ve Niyazi DURGUT kardeşlerime ithaf ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR