Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Telaşa gerek yok

Telaşa gerek yok

Beklenilen kar nihayet geldi. Beklenilen diyorum ama aslında beklenilenin oldukça altında kaldığını da söylemek gerekir. Ama her ne hikmetse bu kadarcık kar bile hayatın “kaos” halini almasını sağladı.

 

Aslında ortada kaosluk falan bir şey olmaması gerekir. Ancak maalesef bizim halkımız biraz telaşlıdır. Yani hemen telaşa kapılır ve sakin olunca halledeceği birçok konuda sakin olamadığı için çözümsüzlük yaratır.

 

Mesela ekonomide de böyle… Şu anda Türkiye’de bir ekonomik kriz mi var? Verilere baktığımızda yok. Mesela Konya’daki esnaf ve işadamları oluşumlarının açıklamalarına baktığımızda, Konya’nın ihracatı da artmış. Üretimin arttığı, ihracatın arttığı yerde nasıl bir ekonomik kriz olur ki?

 

Görünen o ki, bir ekonomik kriz ortamı yaratılmaya çalışılıyor ve vatandaşlarımız da yine telaşa kapılmalarıyla, bilerek ya da bilmeyerek bu duruma çanak tutmuş oluyorlar.

 

Yani bakıyorsunuz, çalışan insanlar maaşlarını alıyorlar. Sanayide ihracat artıyor. Şirketler işlerine devam ediyor. İnşaat sektöründen tutun hemen tüm sektörler üretim yapıyor. İnşaat lansmanları belki de bunun en güzel örneği. “Peki o zaman sorun ne?” derseniz; işte o telaş yine gündeme geliyor.

 

Kar yağdığı günün sabahı bakıyoruz ana arter yollar açık ama “kar telaşı” yaşayanlar maalesef gerek trafiği gerekse hayatın akışını kaosa çeviriyorlar.

 

Halbuki öyle bir durumda en güzel ve garanti ulaşım, toplu taşıma araçlarıyla yapılsa hiçbir karışıklık olmayacak. Ama o sabah bakıyorum geçen hususi araçların hepsinde birer kişi… Böyle durumlarda araç çoğaltmak yerine trafikte araç azaltmak daha isabetli bir karar olacaktır.

 

Tabii ki öğrenci servislerinin çokluğu zannedersem hiç kimsenin gözünden kaçmamıştır. Halbuki o gün bir günlüğüne okullar tatil ediliverse bu sorun da ortadan kalkacaktır. Yani eğitimdeki bir günlük aksaklık inanın eğitim yönünden ülkeyi geri falan götürmeyecektir.

 

Zaten beklenen bir kar yağışı ve önlemleri belediyelerce alınmış bir kar yağışının şehri çok fazla etkilemesi olağandışıdır.

 

Ve yine en önemlisi Devlet tabii ki önlemlerini alacaktır ama unutmamalıdır ki vatandaş da bu gibi durumlarda telaşa kapılmayacak ve sakinliğini koruyacaktır. Böylelikle de oluşan bu gibi durumlarda kimse tedirgin olmayacaktır. Ortalıkta bir kaos oluşmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR