Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Suçlu TV olmaz

Suçlu TV olmaz

Gündemde en fazla konuşulan konulardan birisi TV programları oldu. Tabii ki şehitlerimiz tüm toplum olarak en büyük yaramız ve gündemimiz ama bundan sonra ki ikinci konu desem daha doğru olur sanırım.

Sistem, dönem dönem ülkedeki kötü gidişata bir kılıf bulmak adına bir ‘günah keçisi’ yaratmaya çalışır. Şimdilerde bu ‘günah keçisini’ TV programları olarak benimsemiş olsa gerek ki sanki ülkedeki tüm ahlaki yozlaşmanın ve kötü gidişatın sorumlusu TV programlarıymış gibi gündem yaratılmaya çalışılıyor.

Bunu da birincisi evlenme programlarında, ikincisi de Acun Ilıcalı’nın programlarıyla isimlendiriyor.

Ancak kimsenin de aklına “kardeşim bu programlar ülkede en fazla izlenen programlar, bu programlar vatandaşın ekseri çoğunluğunun sevdiği programlar” demek gelmiyor. Adam sabahtan gece yarılarına kadar bu programları izliyor; sonra da sanki izleyen kendisi değilmiş gibi bu programları kötülüyor.

Şimdi şunu açıkça belirlemek lazım. Gelişmiş bir toplumun ahlakını ve diğer tüm değerlerini TV’den vereceğiniz ahlaksızlıklarla veya yozlaştırma çalışmalarıyla ortadan kaldıramazsınız. Yani burada TV’leri suçlamak, TV programlarını suçlamak işin kolaycılığıdır sadece…

Topluma şimdiye kadar Hükümetler tarafından kültürel faaliyetler aşılansaydı, vatandaşlar TV izlemeye değil, o kültürel faaliyetlere katılmaya alışırlardı. Ancak vatandaşa TV izlemek aşılandığı için, vatandaşı TV’nin başından kaldırıp başka bir olaya yönlendirmek oldukça zor bir hale geldi.

Yani eğer okullarda eğitim sistemi getireceğim diye ne olduğu belli olmayan eğitim türleri ortaya çıkarıp, öğrencileri de başıboş bırakırsanız bu çocuklar kötü alışkanlıkları tercih edeceklerdir.

İnsanları işsiz ve parasız bırakıp, yardım almayı, bağış almayı alıştırırsanız. Daha sonra bu insanların iş bulması zorlaştığı gibi yardım alması da kolaylaşacaktır. Aynı zamanda kolay gelen paranın devamı da arzulanacak ve bundan sonra ki dönemlerde kolay para kazanmanın yolları aranacaktır.

İşte bunların her biri ahlaki yozlaşmayı arttırırken TV programına bakıp da ahlaksız olacak insanların sayısı oldukça azdır.

Eğer ortamı ahlaksızlığın çoğalması şartlarına uydurursanız; ahlaksızlık çoğalacaktır. Ama eğer bu yozlaşma ortamının ortadan kalkmasını sağlarsanız ne TV, ne sinema toplumun yozlaşmasını falan sağlamaz.

Bu nedenle hiç suçu orada burada aramaya gerek yoktur. Bir suçlu aranacaksa, ülkeyi yöneten hükümetlerin politikalarında aranmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR