Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Bereketli olsun

Bereketli olsun

Pazar günü yine dolu dolu bir MHP günü oldu. Önce sabah MHP Konya Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MYK Üyesi Alper Gedik, Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Konya Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Koçhan’ın katıldığı programda bir araya geldik.

Orada bir basın açıklaması yapan Kalaycı, ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda iyi bir durumda olmadığını anlattı. Daha sonra da referandumda “evet” oyu kullanacaklarını ve bunu neden yapacaklarını ifade etti.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki; MHP yöneticileri gerçekten “evet” oyuna ikna olmuşlar. Yani ortada bir tereddüt ve ikilem gözükmüyor. MHP’de açık ve net “evet”.

Yani şunu biliyoruz ki; Genel Başkan Devlet Bahçeli yaptığı politik tespitlerde ve siyasi hamlelerde pek de yanılmıyor. En azından zaman yanılmadığını hep gösterdi. Genel Başkan Bahçeli şayet kendi yöneticilerini bu şekilde ikna etmişse muhakkak ki referandum sürecinde de bir haklılığı vardır.

Bunu “Devlet Bahçeli söylüyorsa doğrudur” anlamında söylemiyorum ama “Devlet Bahçeli ‘evet’ diyorsa ‘hayırcılar’ tarafından dikkatle bir daha incelenmelidir” diye söylüyorum.

Tabii ki burada asıl benim merak ettiğim basının önünde söylenenlerden ziyade birebir ziyaretlerde ve daha kısıtlı toplantılarda, basının haricinde söylenecekler nelerdir, bunu görmek lazım.

Genelde dışarıda MHP tabanıyla ilgili “yüzde 80’i ‘hayır’ verecek” gibi bir söylemin, MHP sahaya indiğinde pek doğru olmayacağı kanaati doğdu bende. Çünkü bu kadar kendine güvenli bir biçimde “evet” deniyorsa muhakkak ki bunun altını dolduracak doneler oluşmuştur. Hatta daha ilgincini söyleyeyim; AK Parti tabanında ben bu “evet güvenini” MHP’deki kadar pek göremedim. Konu AK Parti olmadığından bu konuya daha sonra değineyim.

Anayasa’nın ilk 4 maddesi konusunda da Sayın Kalaycı oldukça net bir cevap verdi: “Bu 4 madde MHP’nin varlık nedenidir”.

Konya Milletvekili ve MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı; Ayrıca eğer “evet” çıkarsa daha sonra 6 ay içerisinde çıkartılması gereken uyum yasalarında da çalışma yapacaklarını ifade etti.

Anlayacağınız işin kısacası MHP “evet” çıkacağından emin gözüküyor ve de bu değişikliğin ülkeye sadece fayda getireceğini düşünüyor.

Aynı zamanda Pazar günü MHP’liler öğlenden sonra da Genişletilmiş İl İstişare Toplantısında Konya Teşkilatlarıyla buluştular.

Tabii ki toplantının sonunda “hayırlı olsun” esprimize İl Başkanı Murat Çiçek’ten yanıt gecikmedi. “Bereketli olsun” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR