Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

AK Parti kendi yolunda

AK Parti kendi yolunda

16 Nisan Referandumu’nun sonucu olarak AK Parti’ye üye olan ve akabinde 21 Mayıs Olağanüstü Kongresi’nde AK Parti’nin Genel Başkanı olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haftanın başında genel başkan olarak önce kendi MKYK’sını oluşturdu; ardından da salı günkü AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı.

 

“Partili başkan iyi midir, kötü müdür” gibi tartışmaları artık bırakmak lazım. Çünkü artık bu olay bir vakıadır. Cumhurbaşkanı partili olmuştur, bundan sonraki süreçte de Cumhurbaşkanı’nın icraatları olayın iyi veya kötü olduğunu belirleyecektir.

 

Öncelikle siyasi etik gereği, daha önce genel başkan olan Binali Yıldırım’ın 1 sene önceki kongreden sonra oluşturduğu MYK listesine, yeni genel başkan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok fazla dokunmayacağı görünüyordu. Ve nitekim de öyle oldu. Eski MYK ile yeni MYK arasında sadece 3 kişinin değiştiği görülüyor.

 

Daha önceki MYK listesinde yer alan Mehmet Müezzinoğlu, Şaban Dişli, Yasin Aktay ve Nükhet Hotar, bu listede yer bulamadılar. Bu 4 kişinin yerine MYK’da Mahir Ünal, Hamza Dağ, Ravza Kavakcı ve Fatih Şahin görev aldılar.

 

Tabii ki MKYK’ya giren Konyalı hemşerilerimizden Ahmet Sorgun ve Hacı Ahmet Özdemir’in başarısına zaten daha önce değinmiştik. Şimdi genel başkan yardımcılığı görevine tekrar getirilen yani görevine devam eden Ahmet Sorgun’u da burada Konya adına kutlamalı ve destek olmalıyız.

 

MKYK ve MYK belirlemelerinden sonra Salı günü de TBMM’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grubuna da başkanlık etti.

 

Tabii ki 2019’a kadar olan dönemde bize garip gelecek ama 2019’da bu görevlendirmeler daha belirgin bir şekilde ayrışacaktır. Yani Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olan TBMM Başkanı aynı zamanda AK Parti genel başkanının sorumlu olduğu makamdır. Yani bu tür karmaşalar bu dönemde hem cumhurbaşkanının hem başbakanın hem meclis başkanının ve hem de grup başkanının AK Partili olması nedeniyle biraz daha girift bir yapıya dönüşmüştür. Ancak 2019’daki seçimlerin sonucunda bunun hep böyle olmayacağını daha net göreceğiz.

 

Ve 3 sene aradan sonra TBMM’de AK Parti Grubu’na hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantılarına ve MKYK toplantılarına elinden geldiğince katılacağını ifade etti. Kendisinin olmadığı zamanlarda, bu başkanlığı Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın yapacağını da söyleyen Erdoğan, Binali Yıldırım’a da iltifatlarda bulundu.

 

Yani anlayacağınız AK Parti’de siyaset, siyasi etik gereği ilerlemeye devam ediyor. Yeni bakanlar kurulunda da pek fazla bir değişiklik olacağa benzemiyor. Zaman zaman orada burada AK Parti içerisindeki karışıklıktan bahsedenlere çok kulak asmayın. Sanki AK Parti içerisinde çok bilgi sahibiymiş gibi davrananlara da pek tamah etmeyin. AK Parti’de zaten üç aşağı beş yukarı siyaset şekli belli. Siyasi etik gereği, Binali Yıldırım’ın MYK’sını Cumhurbaşkanının da çok değiştirmeyeceği belliydi ve öyle oldu. Şimdi kabinede de böyle çok beklenmedik bir değişiklik olmayacağı belli. Bunun için AK Parti içinden haber almaya falan gerek yok. Siyasi etiği bilenler bunu da bilirler.

 

Bizim için en önemlisi Konyalı hemşerimiz Ahmet Sorgun’un görevine devam ediyor olmasıdır. BU vesileyle bir kez daha Sayın Sorgun’u kutluyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR