Emine Seda Sevinç

Emine Seda Sevinç

Üniversiteler şehri Konya

Üniversiteler şehri Konya

Konya’nın bir üniversiteler kenti olması gerektiğini, olabileceğini bu yolda ilerlediğini; bu doğal tablonun bir stratejik plan ile desteklenmesinin önemini sık sık vurguluyoruz. Bu konuda adım atan kişi ve kurumları destekleme gayreti içerisindeyim.

Şu anda Konya'da 5 üniversite bulunmaktadır. Konya’nın gururu sayılacak Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi çok büyüdü. Yani her ikisi de kendi içlerinden yeni üniversiteler doğurabilecek konumdalar. Belki bu nedenle Konya’ya bir devlet üniversitesi daha kurulması kısa vadede gündeme gelmeyebilir.

Ayrıca Konya’da Selçuk Üniversitesi’nin himayesi altında kurulan Konya Teknik Üniversitesi’nin daha çok gelişmeye ihtiyacı var. Ayrıca KTO Karatay Üniversitesi de kendine göre çok doğru bir çizgide ilerliyor. Konya’daki vakıf üniversiteleri de övgüyü çok hak ediyor. Çünkü eski üniversiteler son derece gözle görülür seviyede gelişti.

Yeni kurulanlar ise yaptıkları ataklar ile dikkat çeker noktaya ulaştılar. Vakıf üniversitelerimiz hemen hemen İstanbul’daki üniversiteler ile yarışır durumdalar desem herhalde yanlış olmaz. Şu anda Konya’da üniversite öğrenci sayısı bir hayli fazla. Bu öğrencilerin yüzde 10’u yabancılardan oluşuyor.

Bütün bunlar çok önemli gelişmeler. Kent bir yandan yeni yeni yatırımları kucaklayarak yükseliş dönemine girmeye aday. Sonuçta sahip olduğu tüm olanaklar ve doğal güzellikleri ile birleştiğinde; Konya’nın evrensel bir üniversiteler kenti kimliği kazanma konusunda ciddi yol katettiğini görmek mümkün. Konya’da üniversiteler alkışlanacak düzeyde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emine Seda Sevinç Arşivi
SON YAZILAR