Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Zenginlerin sanat merakı

Zenginlerin sanat merakı

Sevgili okurlar. Bu hafta köşemde öyle çok ilginç bilgiler veya bir takım araştırmalar üzerine siz değerli okuyucularıma bilgiler paylaşmayacağım. Yazarken eğlendim ve sizin de eğlenmenizi, bir taraftan da düşünmenizi umuyorum.

Bu zengin triplerinin hastasıyımdır. Bir halleri edaları vardır ya böyle, görmüşsünüzdür. Değişik süveterlerle falan golf oynamak, zengin mevsimi olan kış mevsiminde kayak yapmak gibi huyları vardır. Dünya kadar paraları var, kimileri Karun kadar zengin. Bunlar para harcayacak yer bulamıyor olacaklar ki saçma sapan işlere çuvalla para harcıyorlar. Servet düşmanı gibi görünmek, anlaşılmak istemem ama zaman zaman “Allah aklı, fikri olmayana veriyor” diye birçok insan gibi benim de aklımdan geçmiyor değil. En çok öne çıkanı futbol yatırımları. Son yıllarda özellikle Arapların futbol kulüpleri satın aldığını hepimiz görüyoruz. Bilmem kaç haneli paralarla transfer yapıyorlar. Sadece Arapların satın aldığı kulüplerde değil birçok kulüp astronomik paralarla transferler gerçekleştiriyor. Kimileri bunu kara para aklama hadisesi olarak yorumluyor. O kadar detayını bilemeyeceğim. Bir de zenginlerin günahını almayayım. Fakat bu insanların aklına hiç mi gelmiyor acaba kardeşim ihtiyaç sahiplerine yardım etmek? Gelmiyor demek ki...

Yanlış anlaşılmasın kimsenin parasında, pulunda gözümüz yok. Hatta Allah daha çok versin. Ama hakikaten bunlara bir haller oldu yani. Bunu da bir tek ben ve benim gibiler düşünmüyor bundan da eminim yani. Adamlar bir açık artırmaya giriyor ki; zikredilen paralar öyle böyle paralar değil. Ve -sanatçılar kusura bakmasın- iki dandik ‘esere’ 45 milyon dolar, 70 milyon dolar gibi paralar ödeniyor. “Dandik” diyorum niye? Adam ketçap sıkmış, dünyanın parasına satıyor kardeşim. Öteki tebeşirle kara tahtayı karalamış. Bu nedir ya? “Yuh” demeden edemiyoruz. 2019’da gördünüz değil mi, hatırlarsınız; adam beyaz zemine muz koymuş, üstünü koli bandıyla bantlamış 120 bin dolara satıldı ya. Adam bunu ne dedi de sattı acaba? Yani nasıl ikna ettin onu alan şahsiyeti? Bir de o muzu yiyince performans sanatı sayılıyor mu? “Alan şahsiyet ne diye aldı acaba?” sorusuna iyi, kötü, doğru veya yanlış bir yanıt bulabiliyoruz ama ilginç yani.

Son olarak; Allah çok verip azdırmasın, az verip süründürmesin diyorum. Herkese iyi hafta sonları dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR