Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Yapay zeka ve iş dünyası

Yapay zeka ve iş dünyası

Yapay zeka, son zamanlarda hayatımızın içine dahil olan önemli kavramlardan biri olarak karşımıza çıkarken iş dünyasını da dönüştürmeye devam ediyor. İnsan yaşamına önemli kolaylıklar sağlayan yapay zeka, rutin ve tekrarlayan görevleri otomatikleştirme yeteneği ile birçok mesleğin geleceği hakkında endişelere yol açıyor. Peki, yapay zeka hangi meslekleri ortadan kaldıracak? Gelin bu mesleklere birlikte göz atalım.

Risk Altındaki Meslekler:

Yapay zeka verileri hızlı ve doğru bir şekilde girebilme yeteneğine sahip olduğu için, ilerleyen süreçlerde veri giriş uzmanlarının yerini alması muhtemele benziyor. Muhasebe kayıtlarını tutma, faturaları işleme ve finansal tabloları hazırlama gibi görevleri otomatikleştirebilen yapay zeka e-postaları yönetme, randevuları planlama ve seyahat düzenlemeleri gibi idari görevleri yerine getirebiliyor. Potansiyel müşterilere ulaşma ve satış sunumları yapma konusunda oldukça başarılı olan yapay zeka üretim hatlarını otomatikleştirme ve robotları kontrol etme konusunda oldukça başarılı.

Risk Altında Olmayan Meslekler:

Yapay zeka, hayatın pek çok alanına dahil olsa da sanat, tasarım ve müzik gibi alanlarda insan yeteneğini taklit edemiyor. İnsanlarla empati kurma ve duygusal bağ kurma konusunda da yetersiz olan yapay zekadan, öğretmenler, terapistler ve danışmanlar etkilenmeyecek gibi görünüyor. Yapay zeka karmaşık problemleri çözme ve kritik düşünme konusunda insan kadar başarılı değil. Bu nedenle, mühendisler, doktorlar ve avukatlar gibi meslekler yapay zekadan etkilenmeyecek. Birçok mesleği ortadan kaldırma potansiyeline sahip olan yapay zeka, yeni meslekler de yaratacağa benziyor. Bunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz. İyi haftalar diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR