Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Yangın mevsimi

Yangın mevsimi

Kurban Bayramı tatili sona erdi. Ancak birçok sektörün çalışanları tatillerini sürdürüyor. Televizyonlardan, sosyal medya hesaplarından gördüğümüz kadarıyla tatil bölgeleri ‘canlı’. İnsanlar artık kapsamlı gezilerden ziyade küçük geziler yapmayı tercih ediyor. Fakat ekonomisini çok zorlayarak tatil yapanlar artık nispeten daha ‘fakir halli’ oldu.

Tatile gidemeyenler de piknik alanlarında ya da yaşadığı şehirde deniz, göl varsa kıyılarında vakit geçirdi, tatili bu şekilde değerlendirdi.

Yine orman yangınları haberlerine şahit olduk. Hatırlatmalar yapmakta fayda görüyorum; piknik yaptığınız, tatilinizi değerlendirdiğiniz yerlerde çöp bırakmayın. Cam şişe kırıkları, izmaritler büyük kayıplara neden oluyor, adeta ‘ciğerlerimiz yanıyor’. Lütfen bu hususlara dikkat edelim.

Çıkan orman yangınları sadece bizim ciğerlerimizi yakmakla yetmiyor, orman alanlarında yaşayan canlılara da zarar veriyor. Onların da hakkı var…

Tabii bunları yapmakla iş bitiyor mu? Bitmiyor. Yurdumuzun batısında ve güneyinde yaşanan yangınlar yetmiyormuş gibi Yunanistan’da meydana gelen yangınlar da güzel yurdumuzu etkiledi. Edindiğim bilgilere göre, Yunanistan’daki orman yangınlarının ardından meydana gelen kül ve toz tabakası havaya karışarak, hava akımı ile birlikte Marmara Bölgesi’ne sürüklendi. Bölgede yaşayan insanlar, havaya karışan külün evlerine girdiğini ifade ediyorlar.

Biz, elimizden geleni yapalım ve gelecek nesillere temiz bir hava bırakalım. Bu noktada ne gerekiyorsa yapalım, yetkililerce yapılan uyarıları dikkate alalım.

Türkiye’de bunlar olurken, Avrupa sıcak hava dalgasının etkisi altında. Sıcak havalar Avrupa’da canlar alıyor. Bu tür haberleri gören bazı kişiler, “Oh olsun, beter olsunlar” şeklinde yorumlar yapıyor. Yapmayın, etmeyin…

Sıcak hava dalgası, orman yangını derken, koronavirüs vaka sayıları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükseliyor. Hatırlatma dozu yaptırmakta fayda var.
Herkese sağlıklı, keyifli bir hafta sonu diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR