Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Türkiye Yanıyor

Türkiye Yanıyor

Ülkemizin dört bir yanından orman yangını haberleri maalesef peş peşe geliyor. Türkiye’nin ciğerleri yanıyor. Ormanlarda yaşayan canlılar hayatını kaybediyor. Peki, bu yangınlar neden çıkıyor?

Türkiye’de orman yangınları artınca gözler bir anda hain terör örgütü PKK’ya çevrildi. PKK’nin elebaşlarının açıklamalarını hatırladı millet. Bir dönem orman yangınlarını bir eylem yöntemi olarak belirlemişlerdi. Hatta bugünlerde sosyal medyada da sıklıkla paylaşıldığı üzere Şemdin Sakık, “Silahlarımız tükenir, sayımız azalırsa Bodrum’a gider yatlarını yakarız. İstanbul’a çıkar arabalarını yakarız. İzmir’e ulaşır ormanlarını yakarız” demişti. Yine hafızam beni yanıltmıyorsa hain terör örgütünün 90’lı yıllarda ormanlara yönelik saldırılarında binlerce hektarlık alan küle dönmüştü.

Şimdi herkes ateşler içerisinde kalan yangınzedelere, canlılara üzülüyor, doğa katliamına karşı çaresiz gözlerle olup, bitenleri takip ediyor. Peki bugün “içim yanıyor, ne yapmalıyım” mı diyorsunuz? Yapılabilecek tek şey, yardım derneklerine maddi yardımda bulunmak, TEMA Vakfı ve Kızılay gibi kuruluşlara fidan bağışlamaktır. İmkanı olanların bunu ertelememesini rica ediyorum.

TEMA Vakfı, ülkemizde çıkan orman yangınları sebebiyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması için kampanya başlattığını duyurdu. İnşallah hep birlikte, yaşamı da umudu da yeniden yeşertiriz. Lütfen üzerimize düşeni yapalım ve gelecek nesiller için elimizden geldiğince nefes olalım.

Herkese iyi hafta sonları diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR