Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Muhtarlık seçimleri

Muhtarlık seçimleri

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimde sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Bu seçimde belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini ve özellikle de muhtarları da seçeceğiz.

Ülkemizde en demokratik seçimlerin muhtar seçmesinde yaşandığına inanıyorum. Bir kere muhtar belirlemede ön seçim yoktur. Ayrıca merkez yoklaması diye bir şeyde söz konusu değildir. Aynı zamanda muhtarlar herhangi bir  genel başkan tarafından da atanamaz.

Muhtarlar, bulundukları mahalle halkının özgür iradesi ve hür bir şekilde seçilir. Tüm seçmenlerin katıldığı bir seçim ortamında doğrudan seçilirler. Kısacası mahalleli kendisini idare edecek muhtarını yoğun bir katılımla kendisi seçer.

31 Mart yerel seçimler öncesinde  belediye başkanlığı ile ilgili yaşanan yoğun gündemler arasında muhtarlık seçimlerini göz ardı etmemeliyiz. Muhtarlık seçimi mahalleler için çok önemlidir.

Daha önceleri sadece mühür parasına yapılan ve halk tarafından pek bir iltifat görmeyen muhtarlık, son yıllarda yapılan düzenleme ile hem maaşa kavuşturulmuş, hem de güzel muhtar ofislerine.

Ülkemizde yapılan en demokratik seçimlerden biri olan muhtarlık seçimlerinin hayırlı olmasını dilerim. Mahallesine en iyi ve dürüst hizmetler yapacak olan bütün muhtar adaylarına da başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR