Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Gaziler Günü’nde saygılarımla

Gaziler Günü’nde saygılarımla

Hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan bir millettir. Tarihi boyunca bu uğurlarda bir çok kahraman şehit olmuş, bir çoğu da gazi olmuştur. Büyük Türkiye’nin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunarım.

Bilindiği gibi ülkemizde bu ünvan devlet tarafından verilir ve ilk olarak bu ünvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur.  Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle  bu tarih gaziler günü olarak kutlanmaktadır.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan düşmanlara karşı mücadele veren ve bu uğurda yaralanan kahraman gazilerimiz, Türklerin vatanları için neler yapabileceğinin canlı birer örneğidir. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır.

Son yıllarda özellikle terörle mücadele konusunda büyük adımlar atan ülkemiz, bu mücadelede şehit ve gaziler de vermiştir. Bizler gazilerimize sahip çıkarak onların hayatlarını ibret alarak, değerlerini anlayalım. Allah için ve vatan aşkı ile hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizin günlerini kutlar, ölenlerini de rahmetle analım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR