Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Engelleri ortadan kaldıralım

Engelleri ortadan kaldıralım

İnsanlardan bazıları doğuştan, bazıları da herhangi bir sebepten dolayı sonradan farklı olabilirler. İnsanların eşit olarak doğduğu dünyamızda kimi fiziksel ve kimi bedensel engelli bu kişiler bizlere emanettir.

Çevremizde görmekte olduğumuz  insanların görünüşlerine değil de düşüncelerine bakmalıyız. Bizlere ne mesaj veriyorlar, bizler bu mesajdan nasıl bir ders alabiliriz diye bir empati  kurmamız gerekmektedir. Belki o zaman bir farklılık ortaya çıkar.

Hayat herkes için eşittir asıl kanun insan vicdanında olur ise günlük yaşamımızda engelli ve yaşlı dediğimiz insanlara engel olmayız. Gerek aile içerisinde gerekse toplum içinde sen, ben değil de biz olursa düşüncemiz kimse sorun yaşamaz.

Engelli insanları farklı kılan görünüşleri olmamalı çünkü onlarda kalp taşıyor ağlarlar, gülerler,  hüzünlenirler. Gelin hep birlikte bu engeli ortadan kaldıralım. Çünkü hepimiz her an bir engelli olabiliriz. O nedenle empati kurarak onlara yaklaşmalı, onları daha iyi tanımalıyız.

Sosyal hayata gördüğümüz engelli vatandaşlarımıza elimizi uzatmalı, onlara yardım etmeliyiz. Engelli sorunlarına  kulaklarımızı tıkamayalım, gören gözlerimizi kapatmayalım unutmayalım ki engelli yoktur engel olan vardır.  Gelin güzel ve aydınlık  hep birlikte inşa edelim engelsiz bir dünya inşa edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR