Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Endişelerden arındırılmış vakit

Endişelerden arındırılmış vakit

Zamanın nasıl geçtiğini algılayabiliyorsunuz değil mi? Hele ki zamanın tek nefesle durduğu anı düşündükten sonra… Endişelerden arınmış vakit, son vakit, son nefes midir acaba? Pek öyle Hint filmi izleyen biri değilimdir ama bir filmde denk gelmişti tam ismini hatırlayamadım ama replik hoşuma gitmişti. Filmin kahramanı bir repliğinde, “İncecik bir dal boğulmakta olan bir insana umut olabilir” diyordu. Hayatta her şey geçiyor. Tüm yaralar kapanıyor. Her şey unutuluyor. Ya geçmeseydi ve unutamasaydık?

Her birimiz eşimizi, dostumuzu, yakınlarımızı kaybediyoruz zamanlı ya da zamansız. Zamanın nasıl akıp gittiğini görerek, ebediyete intikal eden canları düşünürken kalakaldım. Yitirdiklerimizin belli bir süre sonra sesini, gülüşünü hatırlayamıyoruz. Evlatlarına bir daha sarılamayacak olan ebeveynler, kocasına bir daha sitem edemeyecek sevgi dolu eşler, denizi, güneşi sevenler… Herkes bir şekilde gidiyor. Ama nasıl gidiyor?

Hep söylerim: Bilmediği şeyden korkmalı insan. Öldükten sonra kime ne olacak, bizi ne karşılayacak bilen var mı? Ha itikat olarak “Tamamım” diyen korkmayacak. Hatta bir ‘kurtuluş’ veya ‘sevgiliye kavuşmak’, ‘dünyanın endişelerinden, telaşesinden arınmak, kurtulmak’ olarak görecek. Bunun için sadece itikadım, inancım şu demek de yetmiyor. İyilikle, salih amelle göçüp gitmek gerekiyor. Bazısı var, “Ben korkmam” diyor. Bir cahil cesaretiyle. “Neyine güveniyorsun, bize de tüyo ver” diyorsun, bakıyor.

Öte tarafı düşünsek ve ona göre iyilik üzere olsak daha iyi ve daha güzel bir dünyada yaşayacağız aslında. Buna sadece dini yönden bakmayın. İyi bir şahsiyet olarak hatırlanmayı kim istemez ki? Herkes ister…

Zaman hızla akıp giderken Dünya’da dönmeye devam ediyor. Dünya bazılarımıza çıkışı, gidişi gösterirken, bir diğerinin girişine, doğumuna sahne oluyor. Kimse ne zaman göçüp gideceğini, nelerle karşılaşacağını ya da nelerin onu hayattan bir anda koparacağını bilmeden yaşıyor. Herkes geride güzel başarılar, mutlu anılar, bitmeyen dostluklar bırakıp, iyiliklerle sonsuzluğa ulaşmak istiyor. İstiyor da bunun için kim ne yapıyor ki?

Herkese iyi ve keyifli günler diliyorum.

Görüşmek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR