Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü

Yine bir 8 Mart’a daha hep birlikte ve sağlıkla geldik. Bilindiği gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadına hak ettiği değeri veremeyen bir toplum olarak bu günün anlamını ne kadar biliyoruz bir düşünmek lazım. 8 Mart’ı Kadınlar günü olarak kutluyoruz ama kadınlarımıza

 hak ettiği değer, saygı toplum olarak gösteriliyor mu? Kadına şiddeti durdurabildik mi? Hala kocası tarafından sokak ortasında dövülen, çocuğunun gözü önünde öldürülen kadınlarımızın olduğu toplumumuzda Kadınlar gününü bizler kutlasak ne olur?

AĞIR İŞÇİ EV HANIMI

Adam, iş çıkışı eve geldiğinde, evin bahçesinin karmakarışık olduğunu görmüş.

Üç çocuk da bahçede çamurlar içinde oynuyormuş. Boş yemek kutuları ve içecekler etrafa saçılmış. Arabası, garaj kapısının önünde, bir kapısı açık şekilde yamuk halde park eder durumdaymış. Evin içine girdiğinde, durum daha da vahim bir şekle dönüşmüş. Girişteki halının bir kenarı kıvrılmış, havaya kalkmış ve abajur sehpanın üzerine devrilmiş.

Oturma odasında ise, yerler oyuncaklar ve çocuk elbiseleri ile kaplıymış.

Mutfağa girdiğinde, lavabonun sabah kahvaltısı bulaşıkları ile dolu olduğunu görmüş. Ayrıca, kırılmış bir bardağın parçaları masanın altında duruyormuş.

Üst kata yöneldiğinde, merdivenlerdeki­ elbiseleri fark etmiş. Telâşla karısının başına kötü bir şey gelmiş olabileceğini düşünerek, hızla koşmaya başlamış.

Yatak odasına girdiğinde, karısını yatakta, uzanmış, kitap okur hâlde bulmuş. Karısı, kocasının geldiğini görünce, okuduğu kitaptan başını kaldırmış, hafifçe gülümseyerek gününün nasıl geçtiğini sormuş.

- Her zamanki gibi, deyip, şaşkınlıkla sormuş:

- Ne oldu buralara böyle?

Karısı, gülümseyip cevap vermiş;

- Her gün eve döndüğünde, 'Bütün gün ne yaptın ki?' demez miydin?

- Evet, derdim.

Güzel... İşte bugün ben de, her gün yaptıklarımı yapmadım”

Yine de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR