Dünya çevre günü
1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Çevre Günü, yıllar geçtikçe kamuya ulaşan daha geniş bir küresel platform haline gelmiş olup 100'den fazla ülkede paydaşlar tarafından kutlanmaktadır. Ayrıca, çevre için pozitif bir şeyler yapmak isteyen insanların da günü olan Çevre Günü, bireysel eylemlerin bir araya gelerek gezegen üzerinde artan pozitif etki yaratılmasını sağlamaktadır.
Bilinmelidir ki sağlıklı insan ve toplum ancak sağlıklı çevre ile mümkün olabilir. 1972'den bu yana çevre günü kutlanmaktadır. Dünya'da çevre farkında lığını arttırmak, iklim değişikliğini, hava-su-toprak kirliliğini hükümetlere, topluma, sanayicilere, bireye anlatmak ve önlemleri alınması sağlamak amacı ile etkinlikler düzenlenir.
Dünya üzerinde 5 ile 100 milyon arasında tür olduğu varsayılmaktadır. Günümüze kadar sadece 2 milyon türün keşfedildiği düşünülürse üzerinde yaşadığımız Gezegen ve diğer türler hakkındaki bilgilerimizin yetersiz olduğu ortaya çıkmaktadır. Bilinen 17.291 bitki ve hayvan türü azalarak nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya iken, sayıları artan birkaç türden biri de insanoğludur.
Ülkemizde de son yıllarda tedricen artan çevre bilinci, hepimizi umutlandırmaktadır. Bilinmelidir ki sağlıklı insan ve toplum ancak sağlıklı çevre ile mümkün olabilir. Özellikle son yıllarda artmakta olan "Plastik Kirliliği" nedeniyle insanlar çok dikkatli olmalıdır. Plastik kullanımı özendirilmemeli, çevre yasaları ile kullanımı sınırlandırılmalıdır. Kimyasal zirai ilaç, gübre gibi Topraklarımız Pestisitlerden olabildiğince arındırılmalı, çiftçimiz bilgilendirilmelidir. Aksi taktirde nesilleri kanserin pençesinden kurtaramayız.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.