Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Venüs retrosu başladı

Venüs retrosu başladı

Merhabalar efendim, güneşinde Aslan burcuna geçmesiyle daha sıcak yaz günlerine girmiş bulunmaktayız. Güneş Aslan burcuna geçiş yaptı ve Venüs de aslan burcunda retro yani geri hareketine başladı 4 Eylüle kadar da Aslan burcunda gerileyerek. Bu hafta da bunu konuşalım istedim. İlişkileri, estetiği ve parayı temsil eden Venüsümüz geri gidiyor sonuç olarak, tabiki hayatımızı etkileyecek. Astrolojinin rehberliğinde bu süreci nasıl değerlendireceğiz anlatıyorum.

Venüs gezegeninin geri hareket ettiği bir dönemi ifade eder. Retrosu, gökyüzünden bakıldığında Venüs'ün normal hareket yönünün tersine doğru ilerlediği bir dönemi işaret eder. Bu dönemler, Venüs'ün yörüngesinin Dünya'nın yörüngesiyle kesişmesi nedeniyle oluşur ve diğer gezegen retrosu dönemleri gibi, astrolojik anlamda etkileri düşünülür.

Venüs retrosu, ortalama olarak yaklaşık 40 gün sürer ve yaklaşık 18 ayda bir gerçekleşir. Venüs retrosu döneminde genellikle aşk, ilişkiler, maddi değerler ve estetikle ilgili konular öne çıkar. Bu dönemde hayatımızda farklı dinamikler ve deneyimler ortaya çıkabilir. Bu etkiler kişisel olarak deneyimlenirken, kolektif düzeyde de genel etkiler görülebilir.Bu etkiler ise;

Var olan ilişkilerde sorunlar, geçmişe dönük konular veya eski sevgililerle ilgili hatıralar gündeme gelebilir.

İlişkilerdeki dengeler gözden geçirilir.

İlişki veya aşkla ilgili duygusal ihtiyaçlar açıkça ifade edilemeyebilir, karışıklıklar ve anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir.

Venüs retrosu, eski aşkların yeniden ortaya çıkma olasılığını artırabilir.

Venüs retosu değersizlik hislerini daha çok açığa çıkardığı için, estetik işlemler önerilmez.

Venüs parayı da temsil ettiği için, çok fazla harcama yapmak yerine daha sade davranmak ve bu konuda dengede kalmak önemlidir.Maddi konularda dikkatli olmak gerekebilir, harcamalar ve yatırımlar gözden geçirilebilir.

Bu dönem 4 Eylül'e kadar bu konularda farkındalıklı olursak daha güzel bir yol alabiliriz. Venüs retrosu önce kendimizi sevmemizi, saha sonra bu sevgiyi ışığı sevdiklerimizle paylaşmamızı öğretmek için geliyor bize.

Sevgi ve şifa ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR