Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

 Karma

 Karma

Son yıllarda çok sık duyduğumuz karma,karma yasası nedir?bu yazıda karmayı ele alalım.Karma Sanskrit dilinde ‘yapmak,eylemek,bir fiilde bulunmak’ anlamındaki ‘kri’ sözcüğünden türetilmiştir.Karma hem fiziksel hem de zihinsel olarak yaptığımız her türlü eylemleri kapsıyor.Ufacık yaptığımız bir kötülük de bizi bulabilir iyilikte.

Yaşadığımız ve yaşattığımız her şey bize aittir ve bizim sorumluluğumuzdadır.Hep aynı yerde sayarak eylemlerimizi yaşantımızı düşüncelerimizi değiştirmeden yeni ve istediğimiz bir yaşamı çekemeyiz.

‘Ne ekersen onu biçersin’ diye güzel bir atasözümüz var.Şimdi yaşadığımız an daki olaylar eylemler geleceğimizi belirliyor.Yani gelecek aslında şimdide.Anda verdiğimiz kararlar seçimler ektiğimiz iyilik yada kötülük elbet bize geri dönüyor.Dönmüyor diye düşünmeyin evrende yapılan hiçbir iyilik dua niyet boşa gitmez uzay zaman mekan manyetik alanında asılı kalır ve biz hazır olduğumuzda bize gelir.

Şu anda atmış olduğun adım,hayatının bir noktasında sana değecek.Eylemlerine düşüncelerine dikkat et hepsi sana geri dönmek için yoldadır.Aynı zamanda yargılarla ve sözlerle de karma oluşur.Birinin kalbini kırmak ,büyük konuşmak da sözcüklerin sihrini düşündüğümüz zaman oldukça etkilidir.Bu yüzdendir ki; iyi ve kötü yoktur aslında eylemlerimizin sonucu vardır.

‘Dede erik yer,torunun dişi kamaşır’ atasözü de karmaya örnektir.Atalarımızdan bize kalmış,dna larımıza işlemiş bazı bilgiler ve enerji mirası da vardır.Özellikle hayatımızda tekrar eden anlam veremediğimiz olaylar ve döngülerde atalarımız devreye giriyor.Aslında hiçbir şey bizimle başlamıyor.Çok çok önceki atalarımızın karmaları yada hak edişleri bizi etkiliyor hem de tahmin etiğimizden daha çok.

Peki karmayı nasıl çözer yada temizleriz.Karmanı senin yerine çözeceğim diyen hiçbir kimseye kesinlikle inanmayınız.Bazı meslektaşlarım yani spiritüel uzmanlar astrologlar size sizin adınıza karma temizliğini yapacağını söylüyorsa koşarak uzaklaşın.Kişinin doğum haritası,yaşadığı olaylar ele alınır ve uzman kişiye sadece önerilerde bulunur rehberlik yapar.

Karmayı çözmenin en güzel sistemi fark etmektir.Neyi neden yaşadığınızı fark etmek ve tövbeye gitmek, bağ kesmek ,helallik almaktır.Yapılan eylemin kötülüğünü fark edip iyisini yapmaktır.Sonrasında ise tövbe edip af dilemek ve affetmektir.Yine yazımın sonunu Mevlana sözü ile bitiriyorum ‘Kalbinle yaptığın her şey,sana geri dönecektir’…

Sevgi ve şifa ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR