Arif AYTÜRK

Arif AYTÜRK

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

Devletlerin dostluğu, çıkar ilişkisine dayanır. Devletler arası ilişkilerde, duygusallığa yer yoktur. Müttefik Almanya…Hiç umursamadı bile.Bastı geçti kararını. “Türkler soykırım yapmıştır.” Halbuki daha dün,milyonlarca Yahudi’yi sabun fabrikalarına gönderen, soykırımın daniskasını yapan kendileri değil miydi?

 

Bu tür kararlar bizim moralimizi bozmamalı.Aksine,aklımızı başımıza almamıza vesile olmalı.Yıllarca Anadolu üzerine bilmem kaçıncı Haçlı Seferi’ni düzenleyen Avrupa, aynen bu seferlerine devam etmektedir. Ancak bu günkü seferler, “Postmodern Haçlı Seferleri’dir.” Daha ince,daha hesap kitap yaparak,bizzat karşımıza çıkmayarak sahneye konuyor oyun.

 

Dün Asala Terör Örgütü cirit atarken, bu gün PKK,PYD vs. adı altında, Anadolu’da kardeşçe yaşayan halklar birbirine düşürülmek suretiyle amaca ulaşılmak isteniyor. Türk Milleti, bu vahşi planı bozmak zorundadır. Türk Milleti aklını başına almak zorundadır. Nasıl mı?

 

Önce kendimize güveneceğiz,birbirimize sımsıkı sarılacağız.Sonra laf etmeyeceğiz. Çalışacağız,üreteceğiz. Yediğimizi hak edeceğiz. Bu gün geldiğimiz noktaya bir bakalım.Kimse üretmeden daha iyi yaşamak,çok para kazanmak istiyor. Böyle bir formül yok.Üretmeden daha iyi yaşamaya kalkışan tam bağımsız olamaz.

 

Milli değerlerimiz, en önemli önceliğimiz olmak zorunda. Bu, konuştuğumuz dilden, yaşam tarzımıza,dükkanımıza astığımız tabelamıza, gittiğimiz sinemaya, h sinemalarda gösterilen filmlere, kullandığımız ürünlerin yerli olup olmadığına kadar her şeyimi kapsamalıdır. Bilimde fende,eğitim sisteminde, genç nüfusumuzu yönlendirmeye kadar her alanda önde ve üretken olmak zorundayız.

 

Benim yaşımdakiler hatırlarlar, ne güzel olurdu yerli malı haftası kutlamaları. Ne heyecan duyardık. Niye kaldırıldığı hakkında fikri olan var mı? Gencecik beyinlerin her gün okula girişinde “Türküm,doğruyum,çalışkanım” demesi,kime battı? Kimi rahatsız etti? Bize demokrasi adı altında neleri yutturdular…Kimsenin gıkı bile çıkmadı.

 

Daha dün,dinimizi bile Hrıstiyanlaştırmak için “ılımlı İslam” “dinlerarası diyalog” mavalına kanmadık mı? Bizim kurtuluş reçetemiz olan 23 nisanlar,19 mayıslar eskisi gibi mi kutlanıyor? Peki neden? Kime dokunuyor? Atatürk’e karşı bu düşmanlık niye? Atatürk vatanımıza da dinimize de en büyük hizmeti yapmadı mı?

 

Avrupa Birliği’ne niçin girmek istiyoruz.Ne işimiz var bizim AB’de.Onların bir Haçlı Klübü olduğunu bilmiyor muyuz?Adamların bizi oyaladığını bilmeyen mi var? Bırakın bu birliğe girmeyi, onurlu bir Türk, bu koşullarda AB ülkelerine seyahat bile etmez be…Rus Uçağı düşürülünce nereye kayboldu NATO? Biz niye bu kuruluşa üyeyiz?

 

Güneydoğu’nun Suriye’den ne farkı kaldı? Kim bu noktaya neden getirdi?

 

Almanya’nın kararından sonra,Azerbaycan’ın tutumunu gördünüz mü? İşte dost arıyorsan koca bir Türk dünyası seni bekliyor.

 

Biz, ekonomisi ile  tam bağımsız olmadan asla hiçbir ülke ile baş edemeyiz. Bizi parça parça eder,kevgirden geçirirler, haberimiz bile olmaz. Beylerrr, aklımızı başımıza almak zorundayız.Ülkeyi yönetenler,milli,tam bağımsız,millet menfaatine her türlü tedbiri tez elden almak zorundasınız. Biz AB ülkeleri ve diğer emperyalistlerle ancak,bilimde,fende,eğitimde,üretimde ileri gidersek başarabiliriz. Her köşeye bir imam hatip okulu açılarak,milli olunmaz. İmam Hatip okulları bizim ihtiyacımızdır.Ancak her konuda olduğu gibi,sırf seçmeni kandırmak için okulları imam hatibe dönüştürmek,bu işi de abartmak yanlıştır,günahtır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arif AYTÜRK Arşivi
SON YAZILAR