Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Ne zaman fark edeceksiniz?

Ne zaman fark edeceksiniz?

Konya'da Meram Yakayolu üzerinde çok özel bir iş yeri var biliyor musunuz? Çalışanlarının yarısından fazlasını Down Sendromlu gençlerin oluşturduğu…

 

Sadece Konya'da değil Türkiye'de 'TEK KORUMALI İŞ YERİ' olma özelliğini elinde bulundurduğu Gökcem Cafe Restoran…

 

Kendileri de bir Down Sendromlu evlat sahibi olan Uğur ve Yasemin Devecioğlu çiftinin yaklaşık 8 yıl önce hayata geçirdikleri eğitim merkezinden bu günlere gelen bir başarı öyküsü var hiç duydunuz mu?

 

Fazla değil birkaç yıl öncesine kadar Down Sendromlu gençlerin kendi gömleklerinin düğmelerini bile kendilerinin ilikleyemediklerini düşünürsek, bu gün bu gençlerin nasıl bir başarı yakaladıklarını görmek için daha neyi bekliyorsunuz ki?

 

Çok değer verdiğim sevdiğim, saydığım Uğur beyi çok uzun yıllar öncesinden tanırım. Sadece kendi evladı Gökhan için değil, kendi oğlu gibi olan ama çaresizlik yüzünden evlerinden dışarı çıkamayan diğer ailelerin evlatlarını da bağrına basarak açtığı eğitim merkezinde bu durumda olan yüzlerce yavrunun hayatlarına yeni bir yön veren ve onların hemen hepsini topluma kazandıran azimli bir isimdir Uğur bey.

 

Devecioğlu ailesi son olarak Down Sendromlu gençlerin iş hayatına atılmaları ve kendi maaşlarını kendilerinin kazanmalarını sağlamak için hiçbir maddi fedakarlıktan kaçmayarak sadece Konya'da değil Türkiye'de de  ilk ve tek olan Gökcem Cafe Restoran'ı geçtiğimiz yıl içerisinde hizmete açtı.

 

Devecioğlu ailesi o kadar alçak gönüllü, o kadar cömert, o kadar sevgi dolu insanlar ki anlatamam. Şimdiye kadar ne reklam peşinde oldular ne de maddi bir beklenti içerisinde.

 

Onların tek hedefleri bu gençlerin kendilerinden sonra da hayatlarına normal bir şekilde devam edebilmelerini sağlamak, aldıkları maaş ile kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve onlara tanınan özel hak nedeniyle 10 yıl sonra normal bir işçi gibi emekli olmak ve alacağı emekli maaşı ile kalan ömrünü kimseye muhtaç ve yük olmadan devam ettirmelerini sağlamak.

Bunu da başardı Devecioğlu ailesi. Burada çalışan o özel gençler öyle bir duruma geldiler ki duyduğunuz da inanamayacaksınız.

 

Şimdiye kadar ailesine her türlü yük olan, sokağa bile çıkamayan, değil para kazanmak ailesinin maddi imkansızlığı yüzünden eğitim bile alamayan ve ailesinin desteği olmadan bırakın kendi işini kendilerinin yapmasını ekmek bile yiyemeyen bu gençler şimdi ailelerinin en büyük maddi destekçisi durumuna geldi.

 

Ve en büyük korkuları ne biliyor musunuz? Bunu ben değil kendileri söylüyor, "Biz burada çalışıyor maaş alıyor ailemize bakıyoruz. Eğer buraya yeterli müşteri gelmez, bizlerde çalışamaz ve para kazanamazsak ailemize nasıl bakacağız"

 

Bu gençler şimdi yıllardır yük olduğu ailelerinin tüm geçim yükünü omuzlamış durumdalar. Kazandıkları maaş ile ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılar durumdalar.

 

 

 

 

İşte, Devecioğlu ailesi bu gençlere böylesine güzel bir imkan sundu. Devecioğlu ailesinin her zaman belirttiği bir şey var, "Biz bu restoran için kesinlikle hiçbir kimseden maddi destek beklemedik beklemeyiz de. Biz sadece burada böyle bir güzellik olduğunu bu gençlerimizin imkan verildiği zaman neleri başarabileceklerini göstermek ve bu gençlerimizin fark edilmelerini istedik" diyerek duygularını dile getirdi.

 

Bundan sonra bu gençlerimize sahip çıkma görevi başta, ilgili Bakanlarımızda, Bölge Milletvekillerimizde, Valimizde, Belediye Başkanlarımızda, İşadamlarımızda, Sanayicilerimizde, Sivil toplum Kuruluşlarımızda, Basınımızda yani hepimizde…

 

Lüks otellerde basın toplantısı düzenleyen, misafirlerine yemek ikramı için lüks mekanları tercih eden ve bu davetleri için binlerce lirayı gözü kapalı harcayan zengin iş adamlarımız, Milletvekillerimiz arada birde bu mekanı tercih etse ne olur?

 

Hiçbir şey kaybetmez aksine çok şey kazanırlar. Her şeyden önce bu gençlerimizin sevgilerini kazanır, bu gençlerimize verdikleri destekten dolayı onların ve ailelerinin hayır dualarını kazanır.

Devecioğlu ailesi üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirdi. Haydi şimdi sıra bizde, bir basın toplantısını bu mekanda düzenleyin, misafirlerinizi bir kez de burada ağırlayın. Göreceksiniz gençlerimiz nasıl bir başarı yakalamış.

 

Geçtiğimiz günlerde gazete sahipleri bir akşam yemeğinde bu mekanda bir araya gelmişlerdi. İlerleyen saatlerde görevini bitirip evine gitmek için hazırlanan genç bir bayan çalışan ne dedi biliyor musunuz?

 

 "BİZİ TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. LÜTFEN HEPİNİZ KENDİNİZE İYİ BAKIN. VE BİZLERİ UNUTMAYIN TEKRAR GELİN"…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR