Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

Devlet İhmal Etmez; Sadece Mühlet Verir!.

Devlet İhmal Etmez; Sadece Mühlet Verir!.

Devlet İhmal Etmez; Sadece Mühlet Verir!.

evlet sistematiği gereği, devlet işlerinin nizam ve düzen çerçevesinde yürütülebilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarında en aşağıdan en tepeye kadar çalışanlar silsilesi ve hiyerarşi mutlaka olmalıdır!. Yani modern yönetimde ki ast üst ilişkisi olarak tanımlanan!. Peki, çalışanlar arasında böyle bir düzen, hiyerar­şi ve nizam olması gerekirken, yapılan işlerde veya yapılması gereken devlet görevlerinde, kanun ve yasaya uygunluk olmalı mıdır?! Yoksa, makama gelen her kişi kendi düzenini kuracaktır!. Yani, her kişi kendi Mafya düzeni­ni kurmalı mıdır?.

Peki, Devlet olmanın manası nedir?! Devlet, kanun, yasa, yönetmelik ve adalet demek olduğuna göre!. Devletin kendisine verdiği maaşı az bulan ve yetinmeyip yan yollara sapanları her daim duyarız!. Adı üstünde yan yol!. Otobandan çı­karsanız elbette ki kaza yaparsınız! Bu kazalar bazen ölüm ile bazen de ağır yaralanmalara sebebiyet verebilir!. Peki, ne yapmak gerekir;?! Devlet işlerinde kanun ve kurallara mutlaka uyulmalıdır!. Aksi halde kaza yapabilirsiniz! Devlette, kanun, yasa, düzen ve nizamın olmadığı durumlarda ise sisteme kaos hakim olur!. Kaos ise karga­şa demektir!. Böyle bir ortamdan kimlerin semirildiği ve beslendi­ği ise malumdur!. Türk Devlet Aklı kaosa da izin vermeyeceğine göre!.

Devlet adına bir ku­rumda, amir, memur, müdür veya rektör olabilirsiniz! Yani devlet olduğunuzu falan zannetmeyin!. Devlet sizleri bu makam ve gö­revlere sadece asil millete hadim olasınız ve hizmet edesiniz diye atamıştır!. Asil millete tepen bakın, hakim olun veya hükmedin diye değil!. Bir de bu makamlarda fantezi üretenlere şahit olursu­nuz! Aman Allah’ım, ne afralar ve ne tafralar!. Küçük dağların tamamını arkadaş yarattı!. Bir de bu makamlarda devletin verdiği maaşı az bulan ve yan yollardan dünyalık menfaat peşinde koşanlara şahit oluruz!. Devlet nasıl olsa görmüyor, duymuyor ve öz evladıyım şeklinde kuruntularına kapılır!. Farkında olmadan sınırla­rını ve haddini aşar!. Peki, kişinin tüm bu yaptıkları yanına kalır mı?!

Ya da kalmalı mıdır?! Devlet olma­nın gereği, mutlaka bir gün hesabı ve kitabı tek tek sorulur, kişinin tüm yaptıkları burnundan fitil fitil gelecektir!. Devletin başkaca bir seçimi yoktur!.

Daha önceki yazılarımızda da sürekli olarak ifade ettiğim; Kadim Türk Devleti her gün 18 yaşında­dır! Kadim Türk Devletinin beş bin yıllık tarihi, devlet hafızası ve gelenekleri olduğuna göre!. Türk Devleti, devlet ve millete yapılan hatayı ihmal etmez, sadece müh­let verir; vakti zamanı geldiğinde cezasın keser!. Devlet, nizam, düzen ve adalet demektir! Dev­let, hata yapan devlet memur­larına karşı bazen de ölü taklidi yapar! Zanneder ki; Devlet yok ve çöktü; şımardıkça şımarır! Sonra üzerine bir ağırlık çöker! Sonrası mı, yoktur! Devlet; adalet, yasa ve töre ile ayakta kalır! Devlet acele etmez! Tüm hata ve pislikler unu­tuldu, diye düşünür fakat devlet asla unutmaz! Devlet, devlet ve millete karşı yapılan tüm isyan ve hataları yarına bırakır fakat kim­senin yanına bırakmaz! Böylece bilinmelidir!..

İnsan denen aciz varlık bir günah işlediğinde Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah, hemen ceza mı veri­yor? Allah, kulları günah işlediğinde tövbe etmeleri için mühlet verir!. Al­lah, bazen birkaç gün, bazen birkaç yıl mühlet tanır! Neden acaba?!

Allah’ın hata yapan kullarına mühlet verdiğini fakat ihmal etmeyeceğini bilmemek ise büyük günahlara se­bebiyet verir! Böyle bir düşünce sis­tematiği ise insanı imanı zaviyeden sıkıntıya sokar ve bunun kaynağı da ya bilerek yapılan bir hatadır ya da bilgisizlikten kaynaklanmaktadır! Bilgisizlikten kaynaklı olanlar bir gün doğruyu görebilir, tövbe edebilir ve af dileyebilir!. Fakat inat ve ısrarla yapılanlar ise cezayı celb eder!. Allah mühlet verir! Çünkü Allah, rahmetinin bolluğu, genişliği ve im­tihanın gereği olarak kullarına tövbe etmeleri için mühlet vermesidir!.

Allah hata yapan kullarına mühlet verir fakat ihmal etmez!. Firavun, Nemrut ve daha niceleri!. İnsan aceleci olduğundan isyan ve hatasından kaynaklı hemen ceza verilmesini bekler!. Allah merhamet sahibidir! Kıyamet günü insan; Ya Rabbi! Sen bana hiç mühlet verme­din, hemen cezamı verdin, diyebilir! Böyle olmaması için, Allah’ın insana mühlet vermesi lazımdır!.

Devletin devamlılığı adına devlet sistematiği de böyledir!. Türk Dev­let sistematiği; Töre, Kanun, Adalet ve Hakkaniyet değerleri üzerine bina edildiğine göre!. Hakikat ve Adalet bir gün mutlaka tecelli edecektir!. Gerçeklerin de, mutla­ka bir gün yüzüne çıkmak gibi bir özelliği olduğuna göre!. Kimsenin yaptığı ve ettiğini yanına hiçbir şart ve şekilde kar kalmayacaktır!. Devlet dediğimiz kurum, devlet ve milletin malına, özellikle de tüyü bitmemiş yetim hakkına tecavüz eden ve ısrarla göz diken, hadsiz bir şekilde ve inatla yolsuzluk yapanlara bir gün hesabını görür ve cezasını da kesecektir! Devlet ihmal etmez, tehir eder ve vakti saati gelince de hesabını sorar ve cezasını da keser!. Her seçim bir vazgeçiş olduğuna göre!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR