Talha Sert

Talha Sert

Bir kara sayfa daha

Bir kara sayfa daha

Bir yılı daha geride bırakıyoruz, binlerce sevinç, binlerce hüzünlerin yazılı olduğu 2022 yılı sayfasına elveda diyoruz.

Kapanmış bir sayfa olarak kalacak belki ama tarihten ders almak oldukça önemlidir. 2022 Yılı da bir önceki yıllar gibi unutulmamalı.

2022 yılında yaşanan, canımızı yakan hiçbir acımasız gerçeği unutmayacağız’ 6 Yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesini, 81 kişinin yaralandığı 6 kişinin hayatını kaybetmiş olduğu istiklal caddesi bombalı saldırısını, 41 işçinin hayatını kaybettiği 11 işçinin yaralandığı Bartın Amasra Taşköprü maden ocağında oluşan patlamayı, Ukrayna Rusya arasındaki savaşta hayatını kaybeden binlerce insanı unutmamalıyız.

Dünya genelinde ölüm sayısı 16 milyonu geçen herkesin hayatını adeta kilitleyen Covit 19’u asla unutmayacağız, sanat camiasının en önemli oyuncularından biri olan üstat Fatma Giriğin vefatını ve yüzlerce hayatını kaybetmiş ustayı unutmayacağız.

Ve ne yazık ki haykıra haykıra sesimizin bittiği boğazımızın düğümüne düğüm katan, önüne geçilemeyen kadın cinayetleri! 2022 Yılında Kasım ayına kadar olan günler içerisinde, yaklaşık 327 kadın erkekler tarafından canice öldürüldü. Bu sayı 2021 yılında 348 idi.

Yılbaşı sevincinizi boğazına düğüm ettiğim için hiç üzgün değilim. Bu yaşananlar bizlere koca bir ders olmalı, daha güzel, daha iyi bir dünya için bu yaşananları unutmayacağız ki tekerrür etmesini engelleyeceğiz.

2023 yılı Bize sevginin gücü ile gel. Biz insanları üzmek için değil güldürmek için gel. Kadın cinayetlerinin olmayacağı, tüm çocukların değerli olacağı, çocuk istismarlarının olmadığı, kadınların ve çocukların şiddet görmeyeceği, kimsenin aç kalmayacağı, kimsenin üşümeyeceği kimsenin canı yanmadan geçireceği güzel bir yıl ol bizler için.

Herkesin gülümseyeceği gençlerin gelecek kaygısı olmayacağı bilinçli insanların yetişeceği bir yıl ol, işlerimizde bereketin olacağı kimsenin maddi manevi canının yanmayacağı bir yıl ol. Adaletin tam anlamıyla tecelli ettiği güzel bir dünya ile gel.

2023 Bize hoş gel olur mu. Milletimin yeni yılı hayırlı ve huzurlu olması dileğim ile mutlu yıllar Türkiye.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Talha Sert Arşivi
SON YAZILAR