Şule Taşkıran

Şule Taşkıran

Virüs 2

Virüs 2

Merhaba güzel kalpli okurlarım, geçtiğimiz haftalarda virüs yazımla sizlerleydim bu hafta örneklemelerim ve çözümlerim ile sizlerle tekrar birlikteyim hadi devam edelim olur mu?

Akrebin biri sahilin karşısına geçmek için kurbağadan yardım istemiş fakat kurbağa sen zehirlisin beni sokar öldürürsün deyip isteğini kabul etmemiş bunu üzerine akrep ; öyle şey yaparsam eğer bende ölürüm niye seni zehirleyeyim ki … deyip kurbanı ikna etmiş ve kurbağanın sırtına binmiş karşıya geçiyorlarmış çok az bir yolları kala akrep dayanamamış ve kurbağayı sokmuş . Kurbağa hani söz vermiştin zehirlemeyecektin beni demiş ama Akrep; Dayanamadım napıyım yapımda var bu diyerek cevap vermiş ve ikisi de ölmüş .

Örnekte olduğu gibi zehirli insan eğitimle yada tedavi ile düzelmez çünkü bu psikolojik bir rahatsızlık değildir, tedavisi yoktur onların yaratılışı böyledir. Annemin güzel bir sözü vardır Allah hayırlar versin bizden uzak olsun öyle insanlar der. İşte böyle güzel bir duası vardır. Hasta olsa Allah şifa versin denir şifası da yok bu işin. Kahverengi insana Allah şifa versin denir mi ? Onun İçin bu zehirli insan tanımı çok önemli. Bunlar birde en yakınlarınız ise , her şeylerine yardımcı olduğunuz en zor durumlarda ellerinden tuttuğunuz öz kardeşlerinizse nolcak …….

Onların bir özelliğinden bahsedeyim size, onları besleyen en önemli şey sizlerin tepkileridir size gelip sizlere laf getirirler şu kişiler senin için bunları söyledi , deyip sizin tepkinizi ölçerler bu tepki iyi yada kötü fark etmez yeter ki herhangi bir tepki verin o zaman o kadar mutlu olur ki içinden ohhhhh şükürler olsun bak sinirlerini bozdum ne güzel der ve rahatlar. Size de ben senin kötülüğünü istemiyorum iyiliğini istiyorum senle ilgili böyle böyle diyorlarmış der. İşte orda zehirli insana şunu demek gerekiyor ;

Madem benim iyiliğimi istiyorsun niye gelip bunu bana söylüyorsun, bunları söyleyenlerin ağızlarını kapatmıyorsun da gelip bana anlatıyorsun, moralimi bozuyorsun ey zehirli insan beni niye zehirliyorsun, sonra gece aklıma geliyor moralim bozuluyor Belki de öylesine ortaya söylenmiş bir söz deyip demedikleri bile belli değil demek gerekir .

Grey Rock Tekniği diye bir teknik keşfedilmiş , narsist bir psikolog ile evli olan bir yazar var o bulmuş bu tekniği çokta ile yaramış. Bir gün kumsalda depresif bir halde yürürken bir taş terapi yaptı bana demiş , kumsaldaki diğer taşlardan hiç farkı olmayan bu taşın başına hiç kötü bir şey gelmedi gri Kaya adı verilen bu terapide diğer taşlarla aynı görünmek onu tüm kötülüklerden korumuş oldu .Demek ki zehirli insan sana zehrinin akıttığı zaman senden sonuç alamıyorsa başka bir kurban arıyor, ona takıyor kafasını , düzelmiyor, tedavi olmuyor ama senden uzaklaşıyor bu şekilde sen onun etki alanından çıkıyorsun işte kritik nokta bu. Allah bu zehirli insanlardan bizleri korusun hatta hiç onlarla tanışmamızı bile kısmet etmesin .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Şule Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR