Ramazan Yüce

Ramazan Yüce

En ucuz yolu

En ucuz yolu

Cumartesi günleri artık olağan hale gelen fıkralı yazılarımıza sizlerden gelen  büyük bir ilgi üzerine bu haftada beğeneceğinizi umduğum bir fıkrayı sizlerle paylaşmak istedim.

“Psikoloğa giden adam, “geceleri hiç uyuyamıyorum Doktor Bey” diyerek başladı rahatsızlığını anlatmaya. Ve devam etti: “Doktor Bey, geceleri uyumak için yatağıma uzanıyorum ama yatağın altında bir adam var gibi geliyor bana! Telaşlanıyorum ve gözüme uyku girmiyor. Sonra kimsenin olmadığından emin olmak için yatağın altına girip orada uyumayı deniyorum. Ama bu kez de yatağın üstünde biri var gibi geliyor. Yine gözüm uyku tutmuyor. Hergün hergün hep böyle. Uykusuzluktan günlük işlerimi bile yapamaz duruma geldim.

Dikkatle dinleyen psikolog adamı teskin etti: “Merak etmeyin, rahat olun” dedi. “Bu saplantınızı halleder, sizi rahata kavuştururuz.” diyerek hastasını sakinleştirmeye çalıştı. “Bana her hafta iki defa geleceksiniz. Altı aylık bir tedavi sürecinden sonra inşallah hiçbir sorununuz kalmayacak; rahat rahat uyuyacaksınız!”

Adam, “vizite ücreti ne olacak?” diye biraz da endişeyle sordu. Psikoloğu, “merak etmeyin, size uygun bir ücret önereceğim” diye cevaplandırdı hastasını. “Altı ayda toplam 48 vizite yapacağız; vizitesi 100 dolardan tedaviniz size toplam 4 bin 800 dolara mal olacak!”

Ücreti duyunca adamın biraz morali bozuldu. Teşekkür edip ayrıldı psikoloğun muayenehanesinden. Ama gidiş o gidiş! Bir daha uğramadı psikoloğunun yanına.

Aradan üç dört ay geçtikten sonra, bir akşam üstü karşılaştılar sokakta. Psikolog hemen yanına gidip selamladı adamı ve sordu: “Nasıl oldu hastalığınız? Tedaviye gelmediğiniz için merak ettim.”

Adam mutlu bir tavırla onun merakını giderdi: “sorunumu 10 dolara hallettim” diyerek neşeyle yanıtladı . Psikolog iyice meraklanarak, “Nasıl oldu bu iş?” diye sürdürdü sorusunu.

Adam yine mutlu bir tavırla anlattı: “Sizden ayrılınca bu ücreti nasıl ödeyeceğim diye efkarlanırken karşıdaki bara takıldı gözüm. Doğru bara gidip ardı ardına ısmarladığım biralarla efkarımı dağıtmaya çalıştım. Barmen herhalde bu halimi merak etmiş olacak ki, derdimin ne olduğunu sordu. Ben de anlattım. Bu ücreti ödememin çok zor olduğunu, bu nedenle ne yapacağımı şaşırdığımı söyledim. “Merak etme” dedi barmen. “Sorununun çözümünü bedavaya bile getirebilirsin” diyerek beni şaşırttı. “Ne yapmalıyım?” diyerek merak ve ümitle sorduğum soruyu da hemen cevaplandırdı: “Karyolanın ayaklarını kes, sorun kalmaz!”

Ben de dediğini yaptım ve sorunum çok şükür halloldu!”

Bu fıkradan da anlayacağımız gibi , her fırsatın çözüm getirebileceğini unutmayın. Bazen çözümü hiç ummadığınız yerde sizi bekliyor bulabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Yüce Arşivi

Mina

26 Aralık 2020 Cumartesi 00:01
SON YAZILAR