Öznur İnanç

Öznur İnanç

Başarıya atılan en büyük adım

Başarıya atılan en büyük adım

Değerli ve pek kıymetli okurlar; bu haftaki mevzumuz insan yaşamında son derece önemli bir rol oynayan azim ve inat. Böyle bir yazı kaleme almamda bir neden var elbet. Son dönemlerde azmin ve inadın pek az öne çıktığını gözlemliyorum. Halbuki bu hemen her insanda var olan unsurlar.

Yeryüzündeki hemen her canlıda azim ve inattan bahsetmek mümkün. Bunlar olmasa canlıların ne karada, ne denizde, ne yeraltında, ne de yer üstünde hiçbir canlı hayatta kalamazdı. Hayatın kurallarından biri, ‘Yedi kez düş, sekiz kez kalk’tır. Yaşam zor, ağır evet. Dünyaya gelir gelmez hayat denen çarkın bir parçası oluyoruz elbette. Aile olmak, okumak, iş kurmak beceri, azim, inat gerektiren hadiselerdir. Tabii her şeyin fazlası zarar. Azim ve inat için de bu böyle. Ölçüyü ayarlamak lazım.

Yahu bir düşünsenize. İnsanoğlu azimli, inatçı olmasa ne olurdu? Hiçbir gelişim kaydedebilmemiz mümkün değildi. Hala taş devrindeydik. Azim ve inat sayesinde icatlar yapılmış. Keşifler gerçekleştirilmiş. Hayata böyle tutunmuş insan. Şimdi tüm bunları daha da geliştirme gayreti içerisinde azim ve inatçı olanlar başarılı oluyor. Tabii işin bir imkan boyutu var, şans boyutu var ama esas kilit nokta azimdir.

Doğru ve uygun zamanda doğru işi yapmak önemlidir. Sınırları zorlamak gerek. Azmi ve inadı sıcak olan insan her işinde başarılı olur. Başarıyı yakalamak istiyorsan bu iki unsuru öne çıkaracaksın. Onu yaptı mı adeta dağları delersin. ‘Olmaz olmaz’ denilen oluruna varır. Dolayısıyla her mevzuya azimle ve inatla sarılmalıyız. Nitekim başarıya atılan en büyük adım budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öznur İnanç Arşivi
SON YAZILAR