Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Sevgi ve saygı

Sevgi ve saygı

Canlılar doğaya insanlardan daha fazla fayda sağlar. Çünkü insanların doğaya verdiği zararı herhangi bir hayvanın doğaya verebileceğini sanmıyorum. İnsanlar, nükleer felaketler, füze savaşları, plastik tüketimleri sonucu kendi habitatına zarar vermiştir ve vermeye de devam ediyor.

Denizlerden ve deniz canlılarının midelerinden plastik atıklar ve çöpler toplanan bir dünyada yaşıyoruz. Bunca zararı dünyaya bir insandan başka bir canlı vermedi. Ama kendinden başka canlılara bu kadar nefret dolu olan başka bir canlı örneğine de rastlamadım.

İnsan diğer canlılara göre daha zeki yaratılmış bir varlık iken çevreye, kendine kendinden başka canlılara karşı sergilediği tavır bana insanlık dışı geliyor. Oysaki hayvanların insanlardan istedikleri, biraz yemek, biraz su ve biraz sevgi.

Dünyayı sevgi kurtarabilirdi belki ama insanın başta kendine ve daha sonra diğer yaşamlara saygısı yokken sevgi ne kadar konuşulabilir, düşünülmesi gerek. Her şeyden önce insanın dünyaya saygısı olmalı, bu evrende ki güzellikleri korunması gerektiğini bilmeli.

Sevgi belki herkesi kurtaramaz ama saygı daha mutlu bir ortamı insanlara sunabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR