Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Maddiyat, Maneviyatın Önüne Geçince

Maddiyat, Maneviyatın Önüne Geçince

Gün geçmiyor ki memlekette temelinde sahtekarlık olan bir hadiseye rastlamayalım. Yine sahte alkolden hayatını kaybedenlerin sayısında artış yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Önümüz yılbaşı. Bu vakalarda daha da artış yaşanacak gibi görünüyor. Umarım yanılırım…

Alkol tüketimini savunacak değiliz elbet. İçilmesin. Sağlığa zararlı. Ayrıca güzel ülkemde yaşanan sorunların ilk sıralarında yer alan şiddeti de tetikleyen unsurlardan bir tanesidir alkol. Alkolün zararlarına dair uzun uzun yazılabilir. Saymakla bitmiyor çünkü bu meretin zararı. Sadece alkol değil, sağlığa zarar verecek yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı. Sözün özü şu ki; kimsenin ne yiyip ne içeceğine karışacak değiliz ancak sağlık için alkol kullanmayı önermeyiz.

Televizyonlarda görüyoruz, gazetelerden okuyor, radyolardan dinliyoruz. Son günlerde bir sahte alkol furyasıdır aldı başını gitti. Yetkililer bu konuda seferber oluyor lakin bu hadisenin önüne bir türlü geçilemiyor, önlenemiyor. ‘Bizim millet ne ara bu kadar bozuldu?’ diye sormadan edemiyor insan. Hani gayrimüslimlerin bile hayran olduğu Türk milleti? Dürüstlüğümüz, adaletimiz, vicdanımız, merhametimiz nereye kayboldu? Paraya daha fazla önem vermeye başlayınca mana olarak geri gittik. Maddiyat maneviyatın önüne geçti. Ama biz böyle değildik. Sahtekarlık her alanda arttı sırf maddiyat uğruna.

Açgözlülük başa ne belalar açıyor bir düşünün. İnsanca yaşamayı bir göz önüne alın. Alın ki dünya daha yaşanabilir bir yer olsun. Türkiye olarak iç ve dış sorunlarımızın yanında bir de sağlık sorunları ağırlaşmaya başladı. Bu sağlık sorunlarını irdelerken, incelerken sağlığa zararlı yiyecek ve içecek üreten sahtekarlar göz önünde bulundurulmalı.

İnsanoğlu insani değerlerden maddiyat uğruna uzaklaşıyor. Doğaya, canlıya saygısızlık bencillik sonucunda arttı. Yaşama amacımızı hatırlamamız lazım. Para için mi yaşıyoruz? Hayattaki amacımız para üzerine mi olmalı? Bizim amacımız insanca yaşamak ve yaşatmak olmalı. Övündüğümüz atalarımız o minvalde davranmıştı çünkü. Kendimize yakışanın ne olduğunu bir durup, düşünmemiz gerekiyor bence.

Esenlikler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR