Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Dar gelirliyi unutmayın

Dar gelirliyi unutmayın

Bazı okurlarımızın istekleri üzerine bu hafta köşemizde ‘pembe gözlükleri’ çıkaracağız ve ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız. Öncelikle şunu söyleyeyim; maalesef ülkemizde her şey birilerinin anlattığı, söylediği kadar güllük gülistanlık değil…

Türk lirasındaki değer kaybının temel gıda ürünlerine olumsuz yansımaları sürüyor. Ekonomideki bu olumsuz tablo alt tabakayı adeta felç etti. Temel besin kaynaklarımızdan biri olan ekmek ile ilgili tartışmalar, vatandaşın gündeminin üst sıralarında yer alıyor. Ekmeğe zam yapılacağına dair birtakım söylentiler dolaşırken, un fiyatlarında ciddi bir artış görülüyor. Yani özetle; un fiyatları ekmeği vuruyor. Bununla ilgili olarak detaylara girmiyorum; yöneticiler ‘un sorunu’ ile ilgili ivedilikle adımlar atarak bu problemi çözmeli. Esnaflara gerekli destek sağlanmalı, fahiş fiyatların önüne geçilmeli… Şimdi bu işin bir yönü.

Gelelim diğer yönüne; ‘Milletin yanında’ olma vakti geldi de geçiyor bile. Dar gelirli ailelerin kendini yalnız hissetmemesi için bir şeyler yapılmalı. Bu insanlar kaderleri ile baş başa bırakılmamalı. Medeniyetimizden, ecdadımızdan örnek almamız gereken çok şey var. Bunlardan bir tanesi askıda ekmek uygulaması. Konya’da uygulanan noktalar var ama açıkçası yeterli görmüyorum. Bu uygulamayı yapan işletmelerin sayıları artmalı. ‘Askıda ekmek nedir?’ diye uzun uzun yazmaya da gerek yok zannediyorum…

Belli ki bu kış ekonomik manada çetin geçecek. Yalnızca askıda ekmek değil, artık askıda meyve, askıda giyim kuşam gibi uygulamalara da başlayıp, milletimizin, zor durumda olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını azaltmalıyız. Hali vakti yerinde olan vatandaşlar, ‘ihracatta destan yazan’ sanayiciler, esnaf odaları, iş adamları bu konu ile ilgili olarak çağrıda bulunmalı. Gerekirse yardım kolileri hazırlanmalı, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar tespit edilmeli ve yardımların dağıtımı sağlanmalı.

Bu anlamda Konya gibi bir şehirde yaşadığımız için şanslı hissediyorum açıkçası. Sosyal yardımlaşmada önde gelen şehirlerden biriyiz. El ele vererek yardıma ihtiyacı olanların imdadına koşan bir şehiriz. Konya yine üzerine düşeni yapacak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek adına birbiriyle yarışacaktır. Millet olarak, Konyalılar olarak bu zor günleri hep birlikte aşabileceğimize inancım tam. Yeter ki her birimiz; millet, devlet, belediye, STK vs. olarak gerekeni yapalım.

Herkese iyi günler diliyorum. Esenlikler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR